Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda, motiv pentru care este considerat o adevarata delicatesa peste hotare.
Curatati si taiati morcovii in bucati mici. Daca doriti ca sa fie bine gatiti, fierbeti bucatile timp de 15 minute in apa clocotita. Se amesteca apoi cu carnea tocata, ceapa tocata, catelul de usturoi zdrobit, patrunjelul tocat, ou. Se adauga sare si piper.
Umpleti claponul eviscerat cu acest amestec. Inchideti folosind ata de bucatarie, legand strans coapsele.
Se condimenteaza caponul cu sare si piper, se adauga peste el uleiul de masline si se umple tigaia cu supa de pasare.
Gatiti timp de 2 ore la temperatura de 210° C. Folosind o pipeta de bucatarie (sau o lingurăa mare), adaugati cu regularitate supa peste clapon, astfel incat sa nu se usuce. Aveti grija sa nu va frigeti!
Dupa ce claponul s-a copt, lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Intre timp, pregatiti castanele: puneti mierea si apa sa fiarba. Se adauga castanele si se amesteca bine. Gatiti timp de 15 minute, amestecand regulat.