Inrudit cu macroul, tonul este un peste osos, mare, cu o carne fragedasi delicata si textura uleioasa. Tonul este probabil cel mai cunoscut peste si se gaseste proaspat, congelat sau conservat. Tonul se poate prepara: prajit, la gratar sau crud, recunoscut pentru delicatese, precum sushi, apreciate de foarte multa lume. Iata ce putem pregati cu acest peste: salata de ton cu sau fara maioneza, dovlecei cu ton la cuptor, Spaghete picante cu ton, Pateu din ton cu gelatina, Sedani rigati cu ton si gogosari, Tartine cu ton, Sandvisuri cu ton (ideale in combinatie cu salata verde).
Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete ale noastre pe care le puteti face cu ton din...
Peștele este un aliment complex care conține proteine de calitate, omega-3, fosfor, calciu, iod și vitaminele B6,B12 și vitamina D. Se recomandă consumarea cu regularitate a acestui aliment sănătos și bogat în elemente esențiale organismului uman.