Reteta este in cups, am s-o afisez asa si daca folositi un pahar ca masura pastrati, va rog, proportiile :) Desi extrem de dulce pt mine, gustul este tare fain. 1 cup zahar alb + 1 cup zahar brun + 1 cup frisca + 1/2 cup unt + un varf de cutit de sare +
mal
Intr-una din zilele trecute(sa tot fie doua saptamani ) m-a sunat o doamna draguta de la Bucuresti sa ma felicite pentru blog...sa-i transmita la multi ani tatalui meu, dar si sa-mi faca o comanda si o propunere totodata.
Comanda s-a rezumat
inspirata de chef chilly ,o prezenta proaspata si picanta in blogosfera culinara romaneasca , am purces in prepararea acestei salate de toamna,inarmata cu :frunze de spanac ,pere feliate,miez de nuca,ardei capia taiati bastonase,morcovi taiati si ei
Am v?zut acum câtva timp, într-un magazin, borcne cu miere în care erau înghesuite diferi?i sâmburi. Cum nu am mâncat niciodat?, am fost curioas? s? v?d ce e de capul lor. Nu am cump?rat un borcan, ci am f?cut singur?. Un pumn de nuci, migdale ?i a
Ingrediente: - 400-500g carne de porc; - 1 ceap?; - 2 morcovi; - 1 castravete verde mic sau o jum?tate din cel lung, de import; - 3-4 linguri nuci caju; - 4-5 linguri sos de soia dulce; - past? de ardei iute (dup? preferin?? - eu am pus 2 linguri ?i
Asteptand-o pe Eszterke sa vina acasa ne-am apucat cu Viola sa facem un desert surpriza. E sezonul capsunilor asa ca ne-a fost foarte usor sa alegem personajul principal al acestui desert. Am pus 50g de ciocolata amaruie cu 20g de unt sa se inmoaie. Lui
Saptamana trecuta am vizitat-o pe bunica, am cutreierat cu fetele toata gradina. Zarind nucul si vazand nucile verzi mi-am amintit de un leac vechi. Cand aveam diaree vecina noastra din copilarie obisnuia sa ne dea nuca verde foarte-foarte amara, dar o li
Reteta pentru Baghete cu nuci sau alune
Aluatul: un ou întreg mare (60 g), un g?lbenu?, 280 g nuci sau alune, 280 g zah?r pudr?, o lingur? rom sau zeam? de l?mîie (15 ml).
Glazura: un albu?, 140 g zah?r pudr?, o lingur? zeam? de. l?mîie? un plic
Reteta pentru Cornete cu cacao
2 ou? mari (60 g bucata), 100 g f?in?, 20 g cacao, 100 g zah?r, 15 ml rom, 40 g unt, 100 g fri?c?.
Albu?urile se bat spum?, cu furculi?a sau cu un tel mic, se adaug? zah?rul tos ?i romul ?i se bat în continuare,