Ingrediente:
1 portocal? mare
1 can? stafide
1 / 2 cea?c? miez de nuca
2 ce?ti faina
1 can? de zah?r
1 linguri?? bicarbonat de sodiu
1 linguri?? sare
1 can? lapte
1 / 2 cea?c? unt
2 ou?
glazura
1 / 2 cea?c? unt
3 cesti zah?r glazurat
1 linguri?? coaja de portocala ras?
1 / 3 pahar de suc de portocale
Mod de preparare:
Se stoarce portocala si se pastreaza sucul pentru glazur?. Se rade coaja de portocala si se maruntesc nucile .
Se amesteca ingredientele r?mase într-un castron de mixer. Se bate la viteza redus? doar pân? se amesteca, apoi pe vitez? medie, timp de 3 minute. Se adauga si amestecul de coji de portocale. Se toarna amestecul intr-o tava unsa si se coace pentru 35 - 40 de minute.
Se amesteca împreun? toate ingredientele pentru glazura pana ce devine o crema fina si se toarna pe prajitura racita.