Ingrediente: Carne (si maruntaie de gasca) Marar Patrunjel Leustean Morcov Telina Pastarnac Suc de rosii cu pulpa 3 cepe Bors Sare Ou de rata Taitei de casa
Ingrediente: 1 gasca de 2,8 kg 1 potocala 2 mere mari 1 ceapa mare 1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran 1 lg (lingurita ) scortisoara sare .piper 2 morcovi 1...
Ingrediente: 1 piept de gasca 1 crenguta rozmarin 1 varza potrivita 2-3 fire ceapa verde 3 frunze de dafin sare piper alb seminte de chimen ulei de masline
Ingrediente: 800 g fasole uscata alba folosim pulpele, aripile , pieptul, gatul de la o gasca 8-10 catei usturoi 5 bucati ceapa rosie 6 linguri untura de gasca...
Orice mare sarbatoare romanesca este marcata in casele romanilor cu bucate traditionale. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa imbelsugata a Craciunului, a Revelionului sau a oricarei alte sarbatori. Ce poate fi mai placut si mai savuros la masa de Craciun decat o...
Ingrediente: Carne de gasca (pulpe, piept, aripi) 1 varza noua de marime potrivita 1 lingura grasime de gasca sau de rata Suc de rosii cu pula-de casa de...
Ingrediente: 1 gasca de 3, 5 kg 1 felie franzela 3 oua 6 catei usturoi 1 morcov 1 fir de praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin...
Ingrediente: 4 pulpe de gasca sau 2 pulpe+2 aripi, sare, piper 2 linguri unt 300 ml. vin rosu 350 g. morcovi 125 ml. supa de legume/gasca :P 200 g. smantana...
Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: 1 ficat de gasca de cca 750 -800g 2 cepe albe mijlocii, taiate rondele, grosier 2 mere taiate cubulete mari 1 fructul "Pasiunii" 1 li sucul de la...
Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 400 g ciuperci taiate, in conserva 2 cepe 2 galbenusuri 5 linguri unt 100 ml vin 3 linguri smantana 125 g pate gasca 400 g...
Ingrediente: 1 piept de gisca 1 ficat de gisca o felie de piine o ceapa 3 oua 100 g de unt sare, piper 250 g de ciuperci 1/2 pahar cu vin alb patrunjel verde
Cartofii curatati si taiati in sferturi (sau jumatati daca sunt mai mici) ii fierbi vreo zece minute, apoi ii pui intr-o tava si-i tavalesti intr-o lingura (hai, doua) de untura de gasca*. Mai arunci o mana de catei de usturoi nedecojiti** si bagi tava la