Cartofii curatati si taiati in sferturi (sau jumatati daca sunt mai mici) ii fierbi vreo zece minute, apoi ii pui intr-o tava si-i tavalesti intr-o lingura (hai, doua) de untura de gasca*. Mai arunci o mana de catei de usturoi nedecojiti** si bagi tava la cuptor vreo juma' de ora. In ultimele zece minute ii stropesti cu rozmarin proaspat, pisat in mojar cu niste usturoi (da, din nou :)). Dupa care ii mananci si te minunezi de cat de buni pot fi - pufosi in interior (doar de aia i-ai fiert 10 minute) si crocanti in exterior. Lesinator, nu alta.
Dar pentru ca lacomia e un lucru rau, iar karma - neiertatoare - doar ce-am gustat din ei si am scapat bolul pe jos :)) Asta a fost universul care ma pedepsea ca n-am vrut sa impart cu Iv. Daca ar fi spalat pe jos, probabil ca i-as fi mancat direct de pe dusumea. Da, sunt chiar atat de disperata dupa carbohidrati :))
*untura de gasca (si de rata, by that matter) se gaseste la Selgros. 6 lei cutia de 200g. merita
**usturoiul se pune nedecojit pentru ca asa se va coace in coaja si va iesi dulce si aromat si minunat. neaparat trebuie incercat daca n-ai facut-o pana acum :)
Comentarii:
Je creca e tre bon kartofelli astia..mnem..mnem..
Arata bine
fac si eu astazi cu o friptura de gasca
Excellence...pasque tu a mis graisses des oie.