Cartofi copti in untura de gasca

Cartofi copti in untura de gasca

Photobucket
Cartofii curatati si taiati in sferturi (sau jumatati daca sunt mai mici) ii fierbi vreo zece minute, apoi ii pui intr-o tava si-i tavalesti intr-o lingura (hai, doua) de untura de gasca*. Mai arunci o mana de catei de usturoi nedecojiti** si bagi tava la cuptor vreo juma' de ora. In ultimele zece minute ii stropesti cu rozmarin proaspat, pisat in mojar cu niste usturoi (da, din nou :)). Dupa care ii mananci si te minunezi de cat de buni pot fi - pufosi in interior (doar de aia i-ai fiert 10 minute) si crocanti in exterior. Lesinator, nu alta.

Dar pentru ca lacomia e un lucru rau, iar karma - neiertatoare - doar ce-am gustat din ei si am scapat bolul pe jos :)) Asta a fost universul care ma pedepsea ca n-am vrut sa impart cu Iv. Daca ar fi spalat pe jos, probabil ca i-as fi mancat direct de pe dusumea. Da, sunt chiar atat de disperata dupa carbohidrati :))

*untura de gasca (si de rata, by that matter) se gaseste la Selgros. 6 lei cutia de 200g. merita
**usturoiul se pune nedecojit pentru ca asa se va coace in coaja si va iesi dulce si aromat si minunat. neaparat trebuie incercat daca n-ai facut-o pana acum :)

C Chez Mazilique

Comentarii

Punctează această reţetă:

23/12/2012

Je creca e tre bon kartofelli astia..mnem..mnem..

(0) (0) abuz
02/08/2012

Arata bine
fac si eu astazi cu o friptura de gasca

(0) (0) abuz
20/12/2011

Excellence...pasque tu a mis graisses des oie.

(0) (0) abuz



+