Piept de gasca pe varza dulce

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Pieptul de gasca cu tot cu piele, se dezoseaza si se desprind cei doi lobi. Cum pieptul de gasca are un strat de grasime sub piele, am trasat niste patrate cu un cutit ascutit. Ceva asemanator cu prepararea pieptului de rata. Acolo grasimea este mai multa si efectul mai frumos.
  • A sarat si piperat. Apoi a prajit cei doi lobi de piept pe ambele parti, la foc mare pana capata o crusta. Cand carnea este bine prajita pe ambele parti la foc mare, porii se inchid iar sucul nu se scurge asa usor.
  • Inauntru insa, pieptul este inca crud si in sange. Se pune intr-o tava care merge la cuptor, se adauga putina supa, vin alb si o crenguta de rozmarin. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 1 ora - 1 ora si un sfert, stropind din cand in cand carnea cu sosul lasat in vas. Ultimele 10 minute se scoate folia.
  • Varza se taie fin. O frecam cu sare ca sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Se caleste ceapa verde taiata julien si se adauga peste varza, impreuna cu foia de dafin, piperul alb, putita apa.
  • Spre sfarsit se adauga si o parte din sosul lasat de friptira si semintele de chimen, prajite 2-3 minute intr-o tigaie ca sa-si dea drumul la arome. Pe un platou se serveste pieptul de gasca taiat felii pe un pat de varza dulce calita. Se mai poate servi si pe varza acra, orez, cartofi sau legume.

Punctează această reţetă

Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Carnea nu a iesit la culoarea din pozele de aici, ci putin mai inchisa la culoare, dar cu totul foarte buna, mai ales pentru mine, care nu prea mananc varza calita.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Superrrrr

abuz

anonymous

Sunt convinsa ca va iesi f.gustoasa...sunt la faza cu carnea la cuptor...!

abuz