Petitchef

Foie Gras ... Pasional...!

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • A cumparat acest ficat frumos de gasca, de 780g. L-a scos din pachetul vidat in care se afla si dupa ce l-a spalat usor in apa rece si l-am sters cu un prosop de hartie, l-a taiat in felii de 2 cm grosime, cat mai egal posibile.
  • A asezonat ficatul astfel portionat cu sare de mare si piper proaspat macinat. L-am pus intrun platou si i-am pus in frigider pentru 30 de minute.Intre tinp am putut sa ma ocup de fructe: a taiat merele in felii groase dar mai marunte si am feliat fructul Pasiunii.Le-a pus deoparte.
  • Acum a taiat ceapa alba in rondele mai grosiere, am asezonat cu sare si piper. A pregatit un aluat pentru a cali ceapa, facut din faina, ou si bere. A amestecat foarte bine componentele aluatului pana s-au omogenizat.
  • A incins o tigaie cu ulei si dupa ce am pus ceapa in aluat, le-a introdus in uleiul fierbinte. Trebuie lasate atat cat sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, sa fie rumeni dar usor prajite. Dupa ce am terminat de prajit rondelele de ceapa, le punem intrun bol si le introducem intrun loc cald.Acum e timpul sa ne ocupam de "prajit" fructele .
  • Intro tigaie curata, adaugam 50g de unt, il topim si cand acesta s-a incins introducem merele, le caramelizam 30 de secunda, dupa care adaugam si bucatile din fructul Pasiunii.Dupa inca 30 de secunde de prajire a fructelor, adaugam cogniacul si le flambam, pentru a intensifica aromele si a adauga aroma cogniacului in sosul care se formeaza. Dupa flambare, adaugam dulceata de coacaze negre si sucul de limeta.
  • Amestecam inca 2 minute pe un foc iute. Aromele care se degaja sunt foarte imbietoare. Scoatem fructele prajite si le punem si pe acestea intrun loc cald.Trecem sa prajim ficatul de gasca. Intro alta tigaie curata, punem restul de unt si bucatile de ficat de gasca preparate anterior si scoase din frigider. Prajim maxim 2 minute pe fiecare parte. Dupa ce le intoarcem pe partea cealalta putem sa stropim cu o lingura partea deja prajita cu grasimea realizata din unt si combinata cu grasimea care o lasa ficatul de gasca, pentru a continua fragezirea partii deja prajite.


Poze

Foie Gras ... Pasional...!
Foie Gras ... Pasional...! - poza 2
Foie Gras ... Pasional...! - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

12/10/2016

Nu inteleg nimic

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Trebuie sa fie bun ,trebuia sa spui si cum se serveste,adica montarea pe farfurie ,e important ,daca tot te-ai deranjat sa gatesti asa delicatesa

(0) (0) Abuz
11/10/2016

E o grozavie

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Preparatele din ficat mai ales de gasca sunt foarte bune, dar din reteta prezentata eu nu am inteles mare lucru.Rog pe cei ce prezinta retete daca vor sa o faca sa fie mai concreti in exprimare.

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Voi nu sunteti romani ? Sau nu prea ati dat pe la scoala! Manifestati putin respect fata de cei care va citesc "creatiile", atunci cand redactati retetele. Si daca nu prea v-a placut cartea atunci cand era timpul s-o faceti, macar acum mai studiati gramatica.

(0) (0) Abuz
marcudoina2004, 11/10/2016

Imi facea mama cand eram mica,destul de des,putin mai altfel,cu boia -tip paprika,ceapa rondele ,era o minunatie

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Super

(0) (0) Abuz
20/11/2012

F bun

(0) (0) Abuz
10/04/2012

No coment!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu mere - super simplu
Crumble cu mere - super simplu
5 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons aux pommes
Chaussons aux pommes
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tagliatelle cu feta si rosii
Tagliatelle cu feta si rosii
4 porții
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează