Cuptorul se preincalzeste la 190ºC. Cartofii se curata si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa rece si sarata si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca 5 minute, se scurg si se pun intr-o tigaie.
Se acopera cu un capac si se lasa sa se rumeneasca putin, scuturand tigaia pentru a-i amesteca fara sa se zdrobeasca. Grasimea de gasca si uleiul se incalzesc intr-o tava.
Cand este fierbinte se scoate tava si se adauga cartofii. Se presara pesmetul, boiaua si usturoiul pisat si se amesteca bine astfel incat toti cartofii sa fie acoperiti.
Se da la cuptor, amestecand din cand in cand, pana ce toti cartofii sunt facuti si au o crusta aurie.
Omleta spaniolaVitel cu portocale si cartof dulceCartofi dulci caramelizatiCartofi la cuptorSalata cu avocado si suncaCartofi si ceapa rosie la cuptorGasca glazurata cu miereFriptura de miel la cuptor.
Placinta cu carne de caprioaraClatite irlandeze BoxtyMiel fript cu gutuiSalata de sparanghel cu cartofiGasca cu sos dulce-acrisor de cireseSupa toscanaGasca cu mere coapte si ceapa.