Cartofi spiralați la cuptor

Acompaniamente
Foarte ușor
20 min
243 Kcal

Cartofii sunt în mod clar acompaniamentul perfect care mulțumește întreaga familie. Astăzi vă oferim o rețetă de cartofi copți în formă de spirală, care se va potrivi perfect cu carnea și peștele. Pentru a obține această formă frumoasă, nimic nu poate fi mai simplu, nu este nevoie de o mașină, doar o frigăruie de lemn și un cuțit foarte ascuțit! Am ales să îi gătim la cuptor pentru un rezultat crocant la exterior și moale la interior :-)

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.89 (0.44€/porție)

Materiale

  • frigărui de lemn
  • tavă de copt
  • hârtie pergament
  • Cuțit
  • cuptor

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min
  • Cartofi spiralați la cuptor - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

    După ce spălați cartofii, înfigeți frigărui în fiecare dintre ei, asigurându-vă că, bățul este în mijlocul fiecărui cartof.
  • Cartofi spiralați la cuptor - Preparare etapa 2Cu ajutorul cuțitului, începeți să tăiați cartoful în spirală. De la un capăt la altul, fără întrerupere, pentru a obține o spirală continuă. Trucul este să răsuciți bățul în timp ce tăiați. Desfaceți ușor feliile pentru a deschide cartoful.
  • Cartofi spiralați la cuptor - Preparare etapa 3Ungeți-i cu unt topit (sau ulei de măsline). Condimentați apoi cu sare, piper și boia după gust.
  • Cartofi spiralați la cuptor - Preparare etapa 4Puneți-i pe o tavă de copt acoperită în prealabil cu hârtie de copt, dați la cuptor la 180°C pentru aproximativ 15 minute (în funcție de mărimea cartofului, acest timp poate varia).
  • Cartofi spiralați la cuptor - Preparare etapa 5Scoateți-i din cuptor și serviți-i calzi.

Punctează această reţetă

Observații

Cum se servesc spiralale de cartofi?

Le puteți servi ca acompaniament sau ca aperitiv, servite cu un sos de iaurt, de exemplu.

Ar trebui să curăț cartofii?

Coaja cartofului adaugă aromă și un plus de crocant, dar îi puteți curăța dacă preferați!

Cum să faceți cartofii și mai crocanți?

Doar adăugați parmezan ras sau pesmet înainte de a îi da la cuptor.

Ce condimente pot folosi?

Puteți folosi ierburile aromatice și condimentele la alegere: boia de ardei, curry, pudră de usturoi, cimbru, pătrunjel etc.

Cât pot fi păstrați?

Ii puteți păstra într-un recipient ermetic până la 3 zile, la frigider.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 242Kcal
  • Carbo: 30.9g
  • Grăsimi: 11.1g
  • Grăsimi sat.: 7.2g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 3.1g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: