Pentru ca doar atat mi-a mai ramas din gasca cumparata de Craciun (din care am facut de doua ori supa :P) ... m-am gandit ca e pacat sa nu ne bucuram de o mancare delicioasa, facuta rapid si usor (veti vedea ca e floare la ureche! :D) .. .chiar daca Craciunul cu zilele lui magice a trecut de cam multisor...
Se curata varza, se spala si se taie fasiute (eu am taiat-o la robotul de bucatarie)
Se curata de coaja ceapa si marul, apoi se taie cubulete (eu, din nou, le-am maruntit la robot)
Se spala bine, cu apa rece, pulpele de gasca. Se zvanta si se condimenteaza puternic cu sare si piper.
Se pun intr-un ceaun sau oala de tuci si se prajesc la foc puternic pana devin crocante. Se caramelizeaza bine zaharul in grasimea de gasca si se adauga ceapa si apoi marul maruntit si varza rosie. Se calesc timp de 5 minute, amestecand continuu. Se sting cu supa si cu otet.
Pulpele prajite se aseaza pe varza rosie si se inabusa timp de 60 de minute, la foc mic, in cratita acoperita cu capac:
Garnitura consta in cartofi fierti natur sau asa cum am facut eu, fierti doar pe jumatate si apoi prajiti in baie de ulei... mniam, mniam, ies taaaare buni!
Supeba reteta.a Ar fi de interes sa aflu unde ati gasitg o gasca cu patru pulpe, ca ale noastre au doar doua, iar doua gaste nu prea cumpar . Asata doar asa, ca sa mai si radem. In rest, chiar ca merita incercata reteta.
Comentarii:
Buna ideea de a folosi varza rosie !!!
Supeba reteta.a Ar fi de interes sa aflu unde ati gasitg o gasca cu patru pulpe, ca ale noastre au doar doua, iar doua gaste nu prea cumpar . Asata doar asa, ca sa mai si radem. In rest, chiar ca merita incercata reteta.
Imi ploua in gura! ...yummie