Dahl cu linte rosie

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

In categoria retetelor reconfortante si originale, intra si acest dahl de linte rosie! Va invitam sa descoperiti acest fel de mancare vegetarian. Suficient pentru a va diversifica meniurile :-) Imbogatit cu nuca de cocos, ghimbir, chimen sau chiar coriandru, punem pariu ca acest fel de mancare va fi o aventura culinara! Pasii de realizare mai jos↓ ↓↓

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Dahl cu linte rosie - Preparare etapa 1Turnati uleiul intr-o cratita si rumeniti ceapa tocata impreuna cu chimenul timp de cateva minute.
  • Dahl cu linte rosie - Preparare etapa 2Adaugati usturoiul, ghimbirul, cuisorul, boiaua iute, coriandrul si cardamomul si caliti.
  • Dahl cu linte rosie - Preparare etapa 3Apoi adaugati pasta de tomate si smantana de nuca de cocos. Amestecati si fierbeti timp de 5 minute. Intre timp, clatiti bine lintea.
  • Dahl cu linte rosie - Preparare etapa 4Adaugati lintea rosie, sarea, piperul si apa. Se amesteca totul si se acoperă. Gatiti aproximativ 15-20 min dupa ce a inceput sa fiearba.
  • Dahl cu linte rosie - Preparare etapa 5Apoi scoateti cuisorul.
  • Dahl cu linte rosie - Preparare etapa 6Gata! Serviti dahl-ul cu orez si coriandru proaspat.

Observații

Daca doriti un dahl mai picant:
Gatiti lintea separat. Puneti lintea clatita in apa rece. Asteptati sa fiearba si gatiti 20 de minute. Pregatiti sosul picant in acelasi mod, fierbandu-l timp de aproximativ 5 minute. Adaugati lintea scursa la preparatul picant si amestecati.

Puteti inlocui ghimbirul macinat cu ghimbir proaspat si smantana nuca de cocos cu lapte de nuca de cocos.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: