Reteta se poate face si cu linte verde, dar culoarea e mai putin apetisanta. Prepararea este foarte simpla : ceapa si morcovii se curata si se toaca marunt. Se calesc putin in uleiul incins, pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga condimentele si se calesc impreuna inca un minut. A lasat chimenul si coriandul intregi, dar se pot pune si macinate.
Punem lintea si mai calim circa 2 minute. Se adauga pasta de rosii si supa de pui si se lasa la fiert circa trei sferturi de ora. E bine sa acoperiti oala, altfel lichidul va scadea. La final supa este destul de groasa, lintea creste in volum si absoarbe multa apa.
Galbenusurile se bat cu putina supa fierbinte si se adauga in supa incet, amestecand mereu ca sa se incorporeze bine. A procedat putin altfel : al meu nazdravan mic s-a trezit din somn si nu m-a mai lasat sa termin supa. Asa ca am oprit focul si a lasat-o sa se raceasca, Am adaugat galbenusurile in supa deja rece, fara sa risc ca acestea sa se coaguleze int-un mod inestetic.
Dupa ce s-au adaugat galbenusurile, supa se paseaza cu un blender pana cand aceasta devine cremoasa. Se potriveste de sare, daca e cazul.
Se serveste ornata cu menta uscata si cateva picaturi de ulei de masline, alaturi de jumatate de lamaie. Desi e prima data cand a gustat linte rosie, trebuie sa recunosc ca aceasta se va regasi mai des in meniul nostru.
Comentarii (22):
Arata minunat!
O stea pentru:"2 cuburi Maggi" Penibil!
Yum
Foarte bunaa!!!
Supeeeeer
Senzational
Excelenta,de gustoasa
Deliciosa
Imi dau seama ca e delicioasa!
Super buna