Lintea se curata si se spala.In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, camunul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic.
Cand continutul fierbe (oala "fluiera"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute. Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.
Se serveste fierbinte, cu rondele de lamiie deasupra si crutoane langa. Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.
Personal, apreciez retetele de aici! Cind cauti nod in papura...inghiti papura. Calatoriile iti deschid orizontul spre alte gusturi, combinatii, semnificatii si regasesc cu placere diversitatea retetelor si usurinta de a gati din alte culturi.
Ai pus sare cel putin de trei ori .Daca o fierbi in oala sub presiune 25 minute , probabil faci economie de curent , adica nu mai ai nevoie de blender .
Comentarii:
Orice reteta acre foloseste "Delikat, Vegeta, Maggi" primeste 0 stele! Este o aberatie pentru un bucatar sa recomande asa ceva
Personal, apreciez retetele de aici! Cind cauti nod in papura...inghiti papura. Calatoriile iti deschid orizontul spre alte gusturi, combinatii, semnificatii si regasesc cu placere diversitatea retetelor si usurinta de a gati din alte culturi.
Ai pus sare cel putin de trei ori .Daca o fierbi in oala sub presiune 25 minute , probabil faci economie de curent , adica nu mai ai nevoie de blender .
"camunul" Ce-o mai fi si asta?
Din pacate, in ultima vreme, acest site promoveaza retete de la niste personae ce nu au nici o legatura cu arta culinara.