Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
Astăzi, vă învățăm cum să pregătiți un fel de mâncare tipic gastronomiei cubaneze: „el arroz con frijoles”! Această rețetă delicioasă și simplă constă într-un amestec de fasole roșie, bucăți crocante de piept afumat de porc și multe condimente, însoțite de alb. orez. Rezultatul este un preparat plin de arome pe care le veți îndrăgi! :-) Dacă doriți să adăugați un plus, puteți adăuga patacones sau o salata de avocado pentru a însoți acest preparat proaspăt ;-)
Într-o tigaie la foc mediu, încingeți puțin ulei. Adăugați pieptul de porc afumat, tăiat bucăți și gătiți până se rumenește. Scoateți și rezervați.
În aceeași tigaie adăugați usturoiul și ceapa tocate. Se călesc la foc mediu pana ce ceapa devine translucida.
Adăugați pasta de roșii în amestecul de ceapă și usturoi și amestecați bine. Se adaugă apoi chimionul, oregano, zahărul brun, oțetul, sare și piper.
Se adaugă apoi fasolea fiartă și pieptul afumat. Se amestecă bine pentru ca fasolea să absoarbă aromele. Reduceți căldura la mediu-scăzut și gătiți fasolea încă 15 minute.
Pentru orezul alb: Într-o cratiță, încălziți 2 linguri de ulei vegetal la foc mediu. Adăugați orezul și amestecați până când boabele devin aproape transparente.
Adăugați 480 ml de apă (4 masuri de orez) și adaugați sare. Se amestecă bine și fierbeți la foc mediu-mare fără a acoperi tigaia.
Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la mediu-mic, acoperiți oala și lăsați orezul să fiarbă 15-20 de minute, sau până când este fraged și a absorbit tot lichidul.
Serviți orezul pe o farfurie cu fasole roșie și adăugați cu puțin coriandru tocat pentru final. Gata!
Versiunea vegetariană: Dacă doriți să faceți o versiune vegetariană a acestei rețete, omiteți pieptul afumat. Vă veți putea bucura de un preparat la fel de aromat și gustos, fără ingrediente de origine animală.
Cum se păstrează rețeta de orez cu fasole roșie? Într-un recipient etanș până la maxim 4 zile. De asemenea, puteți congela fasolea în porții individuale pentru a le avea gata atunci când aveți nevoie de ele.
Ce topping-uri pot servi cu această rețetă? Puteți însoți această rețetă cu patacones, salată de avocado, manioc prăjit sau câteva felii de pâine cubaneză pentru o masă completă și delicioasă!
Ce sunt Patacones? Patacones sau tostones reprezintă un deliciu culinar autentic din America Latină și Caraibe. Sunt preparate cu banane plantain care suferă un proces dublu de prăjire, creând o textură crocantă la exterior și o moliciune interioară, unică. Aceste patacones versatile pot fi savurate ca aperitiv, acompaniament sau ca bază perfectă pentru o varietate de sosuri și toppinguri.
Eu fac fasole rosie mexicana. Se poate servi si cu orez alb si patacones (felii de banane prajite dublu). Voi incrc8a si reteta de mai sus, pare delicioasa.
Comentarii:
Eu fac fasole rosie mexicana. Se poate servi si cu orez alb si patacones (felii de banane prajite dublu). Voi incrc8a si reteta de mai sus, pare delicioasa.