Friptura de gasca exceptionala !!!!!!!

Felul principal
10 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

10

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?


      Preparare

      Preparare30 min
      Gătire20 min
      • Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug. Portocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.
      • Din morcov,pastarnac,telina si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.
      • Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava-2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.
      • Dupa implnirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !


      Întrebări


      Poze cu rețata gătită de membri

      Comentarii

      Punctează această reţetă:

      25/09/2020

      Abia Astept sa o dac pt petrecerea de ziua me

      (0) (0) abuz
      26/11/2016

      Foarte buna !

      (0) (0) abuz
      06/07/2013

      Am so ancerc e interesanta

      (0) (0) abuz



      +