Hreanul se curata, se spala, se zvanta bine si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal prefer ca hreanul si sfecla sa fie date prin razatoarea mica.
Sfecla rosie se spala bine, se fierbe si apoi se da prin razatoarea mica.
Eu a curatat sfecla rosie de coaja si am fiert-o la aburi, iar zeama lasata in timpul fierberii a folosit-o la prepararea sosului.
Hreanul se amesteca cu sfecla rosie, se adauga sosul preparat din otet de mere, miere de albine, sare dupa gust si dupa caz putina apa pentru a obtine consistenta si taria dorita.
La sfarsit se adauga putin ulei, se amesteca bine si se pune in borcane. Se pastreaza in borcane si se poate servi la preparate din carne, peste si legume.
Deja am consumat mniam,mniam,un borcan...excelent...avem traditie in acest sector..cultivam noi sfecla rosie,hreanul este in gradina noastra ...excelent cu felul doi,chiar vegetarian...
Daca vei coace sfecla in cuptor, in coaja, si apoi o cureti si o dai prin razatoare, va iesi si mai gustoasa! Astfel isi pastreaza dulceata naturala si calitatile nutritive! Parerea mea, fiecare face cum doreste!
Comentarii:
Deja am consumat mniam,mniam,un borcan...excelent...avem traditie in acest sector..cultivam noi sfecla rosie,hreanul este in gradina noastra ...excelent cu felul doi,chiar vegetarian...
Daca vei coace sfecla in cuptor, in coaja, si apoi o cureti si o dai prin razatoare, va iesi si mai gustoasa! Astfel isi pastreaza dulceata naturala si calitatile nutritive! Parerea mea, fiecare face cum doreste!
F.buna dar trebuie mai mare putin sfecla
Excelenta reteta
E super
Este prea maruntita.
Ok interesanta reteta