Hrean cu sfecla rosie in otet pe gustul tau

Altele
4 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Hreanul se curata, se spala, se zvanta bine si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal prefer ca hreanul si sfecla sa fie date prin razatoarea mica.
  • Sfecla rosie se spala bine, se fierbe si apoi se da prin razatoarea mica.
  • Eu a curatat sfecla rosie de coaja si am fiert-o la aburi, iar zeama lasata in timpul fierberii a folosit-o la prepararea sosului.
  • Hreanul se amesteca cu sfecla rosie, se adauga sosul preparat din otet de mere, miere de albine, sare dupa gust si dupa caz putina apa pentru a obtine consistenta si taria dorita.
  • La sfarsit se adauga putin ulei, se amesteca bine si se pune in borcane. Se pastreaza in borcane si se poate servi la preparate din carne, peste si legume.
VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Vasilica,stroe, 30/09/2019

Deja am consumat mniam,mniam,un borcan...excelent...avem traditie in acest sector..cultivam noi sfecla rosie,hreanul este in gradina noastra ...excelent cu felul doi,chiar vegetarian...

(0) (0) abuz
12/08/2014

Daca vei coace sfecla in cuptor, in coaja, si apoi o cureti si o dai prin razatoare, va iesi si mai gustoasa! Astfel isi pastreaza dulceata naturala si calitatile nutritive! Parerea mea, fiecare face cum doreste!

(0) (0) abuz
10/11/2013

F.buna dar trebuie mai mare putin sfecla

(0) (0) abuz
02/11/2013

Excelenta reteta

(0) (0) abuz
23/11/2011

E super

(0) (0) abuz
14/10/2011

Este prea maruntita.

(0) (0) abuz
27/09/2011

Ok interesanta reteta

(0) (0) abuz