Hrean cu sfecla rosie in otet pe gustul tau
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
-
Humus cu sfecla rosie
-
Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense
-
Verrine cu rucola si sfecla rosie
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Hreanul se curata, se spala, se zvanta bine si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal prefer ca hreanul si sfecla sa fie date prin razatoarea mica.
- Sfecla rosie se spala bine, se fierbe si apoi se da prin razatoarea mica.
- Eu a curatat sfecla rosie de coaja si am fiert-o la aburi, iar zeama lasata in timpul fierberii a folosit-o la prepararea sosului.
- Hreanul se amesteca cu sfecla rosie, se adauga sosul preparat din otet de mere, miere de albine, sare dupa gust si dupa caz putina apa pentru a obtine consistenta si taria dorita.
- La sfarsit se adauga putin ulei, se amesteca bine si se pune in borcane. Se pastreaza in borcane si se poate servi la preparate din carne, peste si legume.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Vasilica,stroe,
30/09/2019
Deja am consumat mniam,mniam,un borcan...excelent...avem traditie in acest sector..cultivam noi sfecla rosie,hreanul este in gradina noastra ...excelent cu felul doi,chiar vegetarian...
12/08/2014
Daca vei coace sfecla in cuptor, in coaja, si apoi o cureti si o dai prin razatoare, va iesi si mai gustoasa! Astfel isi pastreaza dulceata naturala si calitatile nutritive! Parerea mea, fiecare face cum doreste!