A pus la fiert apa impreuna cu morcovul si pastarnacul date pe razatoare. Daca aveti zeama de carne sau de legume nu mai este nevoie de morcov si pastarnac.
Separat am amestecat carnea cu ceapa tocata marunt, verdeata, orezul, sare, piper si 1 ou. A facut perisoare rotunde pe care le-am dat prin faina si le-a dat drumul in zeama clocotinda.
Se tin la fiert cca o ora la foc mic, cu capac. Dupa ce au fiert perisoarele, se scot 2-3 polonice de supa si se racesc, amestecandu-se apoi cu cele doua oua si zeama de lamaie, cate putin ca sa nu se inchege ouale.
Se poate pune si mai multa zeama de lamaie, mie mi s-a parut suficienta jumatate. Apoi se varsa in supa amestecand usor si se mai tine 5 minute pe foc mic. Se presara patrunjel proaspat.
Are dreptate Constanța. Dacă pui orez mult în perișoare carnea nu se leagă și se împrăștie. Eu nu pun făină nici la chiftele pentru că este dăunătoare ficatului. La ciorba de perișoare este bine să fiarbă zarzavatul cu un os care îii dă gust, iar dacă ai folosit lămâie și nu ai folosit roșii se drege cu smântână. Este adevărat că mai depinde și de gusturi. Dacă pui făină în perișoare pe timp de vară , chiar dacă este în frigider poate intra în fermentație.
Total gresita reteta asta! Nu se face asa ciorba greceasca de perisoare. E adevarat ca nu pun ei in zeama legume sau rosii, cartofi etc. Dar o cana de orez la 400 gr carne???? Si perisoare date prin faina???
Cum sa pui o cana de orez la 400gr de carne, pai ce naiba, faci pilaf cu carne de vita? Dintr-o cana de orez iti ies vreo 4-5 portii de pilaf! La 400gr de carne iti este deajuns 1-2 maini sau vreo 3 linguri de orez. Ceapa trebuie sa pui si in ciorba nu numai in perisoare asa ca toaca doua cepe, un morcov, poti sa pui si un ardei gras chiar si o rosie si pune-le in apa care fierbe si daca e zeama de carne e si mai bine ca o sa fie si mai buna ciorba iar perisoarele nu trebuie date prin faina ca nu are ce cauta faina in ciorba; singura tocatura care se da prin faina inainte de a fi gatita este carnea pentru chiftele ca sa capete o crusta frumoasa de la prajit ori aici ce crusta vrei sa faca perisoarele. Carnea fiind tocata nu este nevoie de o ora ca sa fiarba perisoarele asa ca 1/2h este deajuns. P.S. Nu se supara nimeni daca pui si un cartof in ciorba. Poate incerci cum ti-am spus eu si ai sa vezi ca e mult mai buna asa, fara suparare ca omul cat traieste invata, si eu am invatat pe parcurs ceea ce stiu acum si inca mai invat.
Comentarii:
Are dreptate Constanța. Dacă pui orez mult în perișoare carnea nu se leagă și se împrăștie. Eu nu pun făină nici la chiftele pentru că este dăunătoare ficatului. La ciorba de perișoare este bine să fiarbă zarzavatul cu un os care îii dă gust, iar dacă ai folosit lămâie și nu ai folosit roșii se drege cu smântână. Este adevărat că mai depinde și de gusturi. Dacă pui făină în perișoare pe timp de vară , chiar dacă este în frigider poate intra în fermentație.
Total gresita reteta asta! Nu se face asa ciorba greceasca de perisoare. E adevarat ca nu pun ei in zeama legume sau rosii, cartofi etc. Dar o cana de orez la 400 gr carne???? Si perisoare date prin faina???
Cum sa pui o cana de orez la 400gr de carne, pai ce naiba, faci pilaf cu carne de vita? Dintr-o cana de orez iti ies vreo 4-5 portii de pilaf! La 400gr de carne iti este deajuns 1-2 maini sau vreo 3 linguri de orez. Ceapa trebuie sa pui si in ciorba nu numai in perisoare asa ca toaca doua cepe, un morcov, poti sa pui si un ardei gras chiar si o rosie si pune-le in apa care fierbe si daca e zeama de carne e si mai bine ca o sa fie si mai buna ciorba iar perisoarele nu trebuie date prin faina ca nu are ce cauta faina in ciorba; singura tocatura care se da prin faina inainte de a fi gatita este carnea pentru chiftele ca sa capete o crusta frumoasa de la prajit ori aici ce crusta vrei sa faca perisoarele. Carnea fiind tocata nu este nevoie de o ora ca sa fiarba perisoarele asa ca 1/2h este deajuns. P.S. Nu se supara nimeni daca pui si un cartof in ciorba. Poate incerci cum ti-am spus eu si ai sa vezi ca e mult mai buna asa, fara suparare ca omul cat traieste invata, si eu am invatat pe parcurs ceea ce stiu acum si inca mai invat.
F bun