Cum diseara plecam la munte, si mai aveam vreo 3 legaturi de ceapa verde prin frigider pentru care eram ingrijorata ca they won't make it through the weekend, m-am horatat sa fac o tarta cu ceapa verde, la care am adaugat si un dovlecel, un bulb de fenicul si o legatura de marar de asemenea parasite prin frigider.
A facut un aluat de tarta din 200 g faina, 100 g de unt, un ou, 3 linguri de lapte, un praf de sare si un pic de cimbru uscat. Intai am amestecat faina cu untul, pana a obtinut ceva ce seamana cu firimiturile de paine; apoi a adaugat oul si laptele si am amestecat putin, cat sa se lege totul, apoi a invelit aluatul in folie alimentara si l-a pus la frigider jumatate de ora, cat am pregatit celelalte ingrediente.
A rumenit ceapa verde, dovlecelul si feniculul intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu o bucatica de unt si 2 catei de usturoi tocati, sare&piper, timp de 10 minute, la foc mic.
Separat a batut 3 oua cu 3 linguri de smantana, o bucatica de telemea rasa si a adaugat mararul tocat. A uns tava cu unt, si a intins aluatul cu degetele, l-a intepat cu o furculita si l-a bagat in cuptorul incins, pentru 5 minute. Apoi l-a scos, a turnat peste ceapa verde, dovlecelul si feniculul.
Apoi a turnat peste ouale&smantana, a ras pe deasupra niste cascaval, si le-am bagat la cuptor, la foc mediu.