Supa crema de conoipida cu galuste din pesmet
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire40 min
- Conopida se deface in bucatele, se spala si se pune s afiarba in apa cu sare/vegeta ca 12 min.Se scoate din apa si apa se lasa deoparte.
- In oala in care se fierbe supa se incinge untul si se prajeste in el faina, avind grija sa nu s einchida la culoare.Se stinge cu ca 150ml din apa in care a fiert conopida si se lasa deoparte.
- Bucatile de conopida cu cele doua galbenusuri de ou si ceva nucsoara si piper se mixeaza bine pina devin piure, eventual daca este prea tare consistenta , se adaoga 1-2 ls din supa.
- Astfel conopida facuta piure se adaoga la amestecul faina prajita din oala, la fel si cele 1,5 l supa si se pun sa fiarba usor.Cind incepe usor sa fiarba se adaoga se adaoga galustele din pesmet, preparate dupa reteta de mai jos.
- Se lasa sa fiarba usor ca 5-10min.Dupa care se adaoga smintina lichida, se lasa sa mai dea un clocot usor se trage deoparte si se serveste fierbite, presarata cu patrunjel verde
- Untul se freaca bine cu ceapa, patrunjelul si pe rind cu ouale si apa/laptele.
Dua ce toate acestea s-au incorporat bine se pune pe rins pesmet pina totul de vine o masa viscoasa si tosusi moale. - Se lasa ca 5-10 min deoparte , dupa care cu l lingurita de marime dorita, uda se i-au din masa galuste care se lasa pe rind in supa care clocoteste usor.Se lasa sa fiarba usor de tot ca 5 min, dupa care supa se trage deoparte si sub capac se mai lasa sa stea 5 min.Se adaoga smintina in supa si se poate servii.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă