Conopida se deface in bucatele, se spala si se pune s afiarba in apa cu sare/vegeta ca 12 min.Se scoate din apa si apa se lasa deoparte.
In oala in care se fierbe supa se incinge untul si se prajeste in el faina, avind grija sa nu s einchida la culoare.Se stinge cu ca 150ml din apa in care a fiert conopida si se lasa deoparte.
Bucatile de conopida cu cele doua galbenusuri de ou si ceva nucsoara si piper se mixeaza bine pina devin piure, eventual daca este prea tare consistenta , se adaoga 1-2 ls din supa.
Astfel conopida facuta piure se adaoga la amestecul faina prajita din oala, la fel si cele 1,5 l supa si se pun sa fiarba usor.Cind incepe usor sa fiarba se adaoga se adaoga galustele din pesmet, preparate dupa reteta de mai jos.
Se lasa sa fiarba usor ca 5-10min.Dupa care se adaoga smintina lichida, se lasa sa mai dea un clocot usor se trage deoparte si se serveste fierbite, presarata cu patrunjel verde
Untul se freaca bine cu ceapa, patrunjelul si pe rind cu ouale si apa/laptele. Dua ce toate acestea s-au incorporat bine se pune pe rins pesmet pina totul de vine o masa viscoasa si tosusi moale.
Se lasa ca 5-10 min deoparte , dupa care cu l lingurita de marime dorita, uda se i-au din masa galuste care se lasa pe rind in supa care clocoteste usor.Se lasa sa fiarba usor de tot ca 5 min, dupa care supa se trage deoparte si sub capac se mai lasa sa stea 5 min.Se adaoga smintina in supa si se poate servii.