Legumele se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se pun la fiert morcovul, pastarnacul si telina.Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei insa doarpana se moaie, nu trebuie sa se prajeasca iar apoi se adauga si acestea in supa.
Cand radacinoasele sunt aproape fierte adaugam cartofii pentru ca acestia foerb ceva mai repede. Spre sfarsit punem si conopida, mai lasam cateva minute pe foc sa fiarba si aceasta si gata.
Scoatem apoi legumele din apa insa nu aruncam apa. Legumele le pasam bine si adaugam apoi apa pentru a se subtia putin supa. Punem sare si piper dupa gust si servim la masa cu patrunjel verde si crutoane pe care eu le stropesc putin cu ulei de masline inainte sa le pun la prajit in tava.
Este absolut delicioasa si va rog sa o incercati cu toata increderea. Pentru mai multa savoare puteti sa adaugati si putin parmezan.Pus in supa mea pt ca ideea mi-a venit in timp ce scriam postarea, data viitoare cu siguranta.
De ce sa calim ceapa? Ca se "moaie" si ea la fiert. Asta vine de la verbul ''a muia"? Mare grija cu conjugarile verbului asta. Ati vazut ce au patit unii! Sa revenim. Te invit draga Kirioana sa intri in secolul XXI. Sa pasezi legume inseamna sa le zdrobesti printr-o sita. Asa facea bunica. Stii ce este un blender?
Comentarii (16):
Bună
Si eu am facut acesta supa ester foarte buna
A dracului filozofie ca sa faci o banala supa crema...
Fara punct si virgula
De ce sa calim ceapa? Ca se "moaie" si ea la fiert. Asta vine de la verbul ''a muia"? Mare grija cu conjugarile verbului asta. Ati vazut ce au patit unii!
Sa revenim. Te invit draga Kirioana sa intri in secolul XXI. Sa pasezi legume inseamna sa le zdrobesti printr-o sita. Asa facea bunica. Stii ce este un blender?
Buna!!!!!!!
Acum o prepar ,este aprroape gata !
Bunaaaaaa
Delicioasa
Nemaipomenit