Ceapa se curata si se taie marunt. Cartofii se curata de coaja si se taie buc. Patrunjelul se spala, zvinta si toaca marunt.
Grasimea se topeste intr-o oala potrivita cant. si cind e incinsa bine se adaoga ceapa.Ceapa se prajeste pina devine sticloasa so se adaoga 1lc zahar.
Se mai prajeste putin si se adaoga cartofii si se condimenteaza cu ceva nucsoara si piper.Se amesteca bine se adaoga supa si se lasa sa fiarba pina cind cartofii sint foarte moi, aproape se desfac.
In continuare se adaoga incet amestecind mereu smintina amestecata cu zeama de lamiie si frunzele de patrunjel tocate.
Se lasa sa dea aproape intr-un cloccot se tzrage de pe foc si cu ajutorul unui mixer vertical/batz se face totul piure/crema.
Eventual se mai condimenteaza daca este necesar cu sare, piper si nucsoara si se poate servi, decorata cu ingredientele mai sus scrise.