Preparam marinata, amestecand toate ingredientele. Pieptul de pui poate fi inlocuit si cu pulpe dezosate, fara pielita. Taiem puiul cubulete mici si il lasam la marinat pentru 30 - 45 minute la frigider. Intre timp, pregatim un sos pe care il vom folosi mai tarziu, amestecand 2 linguri sos soia cu zaharul, otet, apa si 1 lingurita de faina.
Dupa ce puiul s-a marinat, incingem 1 - 2 linguri de ulei in wok si prajim puiul cam 3 sferturi. Il scoatem din wok si il lasam aproape, pentru ca il vom pune inapoi la facut.Punem in wok 2 linguri de ulei si il lasam sa se incinga bine. Adaugam apoi usturoiul taiat marunt si ghimbirul.
Amestecam si lasam cam 1 minut dupa care adaugam si chilli uscat, fara seminte. Noi am avut ardei iute uscat, asa ca i-am taiat in 3, ca sa fie mai mici. Alte dati am folosit chilli cumparat, care poate fi lasat intreg. Lasam cateva minute sa se rumeneasca si adaugam puiul.
Invartim bine, punem capacul si lasam vreo 2 - 3 minute, dupa care punem si alunele. Adaugam sosul, omogenizam si dupa ce mai fierbe cateva minute, adaugam si ceapa tocata marunt.
Mai lasam la foc vreo 5 minute, ca sa se patrunda si ceapa sau prazul. Daca este nevoie, mai adaugati cate o lingura de apa, pentru ca faina este posibil sa se intareasca cam tare.Servim cu garnitura de orez simplu, si retinem ca puiul are cam 245 calorii la 100 grame. Dar e atat de picant incat se accelereaza metabolismul.
Comentarii:
Excelenta reteta...
Foarte buna......
Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
De abia astept sa o fac dar umpic mai nepicanta...
In loc de faina se foloseste amidon si nu se pune la sfarsit prazul caci ai schimba gustul....
Delicios!!!