Petitchef

Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!

Pentru a face puiul și mai irezistibil la prânz, îmbracă-l cu sos teriyaki! Un amestec inteligent dulce-sarat care te face să guști și să tot guști. Iar pentru acompaniament, optează pur și simplu pentru orez și/sau o mână de legume sotate, pentru a-ți garanta un preparat gustos și echilibrat ;-)

Felul principal
3 porții
10 min
30 min
15 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

3

Marinada:

Sos:

Orez:

Decor:

Materiale

  • folie alimentară + bol de salată (sau cutie ermetică)
  • tocător
  • cuțit
  • spatulă
  • cuptor

Preparare

  • Etapa 1 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Începeți prin a tăia puiul în bucăți. Curățați cățelul de usturoi și bucata de ghimbir.
  • Etapa 2 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Transferați bucățile de pui într-un castron de salată. Adăugați cățelul de usturoi zdrobit și ghimbirul.
  • Etapa 3 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Adăugați sosul de soia și amidonul de porumb și amestecați totul bine. Acoperiți bolul cu salată cu folie alimentară și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  • Etapa 4 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Între timp, pregătiți orezul și sosul.
    Orez:
    Gătiți orezul acoperit într-o cratiță la foc mediu timp de 10 minute.
  • Etapa 5 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Sosul:
    Amestecați sosul de soia și mirinul. Turnați totul într-o tigaie la foc mediu.
  • Etapa 6 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Când amestecul ajunge la fierbere, adăugați zahărul brun și așteptați să se dizolve, amestecând din când în când.
  • Etapa 7 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    La final se adaugă amidonul de porumb pentru a îngroșa sosul. Se amestecă totul pentru a se încorpora bine și se dă deoparte.
  • Etapa 8 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie si se pune la foc mediu/mare. Se prăjesc bucățile de pui astfel încât să fie frumos rumenite, apoi se reduce focul și se continuă gătitul.
  • Etapa 9 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Când puiul este gătit, adăugați sosul teriyaki și amestecați totul.
  • Etapa 10 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Sosul se va reduce și va acoperi bine bucățile de pui. Luați de pe foc când sosul s-a îngroșat!
  • Etapa 11 - Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
    Serviți puiul teriyaki pe un pat de orez și stropiți cu cepșoară tocată și semințe de susan alb-negru.

Observații:

Cum se păstrează puiul teriyaki?
Îl poți păstra într-un recipient ermetic până la 4 zile la frigider.

Pot congela puiul teriyaki?
Puteți congela puiul teriyaki fără griji!

Care este cea mai bună garnitură pentru puiul teriyaki?
Am făcut orez basmati, dar puteți face și orez japonez sau tăiței de orez pentru a vă însoți puiul teriyaki! Noi nu am asezonat orezul și vă recomandăm să gustați combinația orez + sos înainte de a condimenta!

Ce este mirinul?
Mirinul este un fel de sake foarte blând și dulce. Acest condiment este folosit în principal în bucătăria japoneză și coreeană.

La ce se folosește amidonul de porumb și cu ce ar trebui să îl înlocuim?
Făina de porumb (amidonul de porumb) va fi folosită pentru a îngroșa sosul; îl puteți înlocui cu făină.



Poze

Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi! - poza 2
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi! - poza 3
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi! - poza 4
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi! - poza 5
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi! - poza 6
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi! - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Spice Parisienne - condiment sofisticat si savuros Spice Parisienne - condiment sofisticat si savuros Fructul Kaki sau Curmalul japonez Fructul Kaki sau Curmalul japonez Tabasco – sosul de chili brevetat Tabasco – sosul de chili brevetat

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează