Pui teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!

Felul principal
3 porții
Foarte ușor
55 min

Pentru a face puiul și mai irezistibil la prânz, îmbracă-l cu sos teriyaki! Un amestec inteligent dulce-sarat care te face să guști și să tot guști. Iar pentru acompaniament, optează pur și simplu pentru orez și/sau o mână de legume sotate, pentru a-ți garanta un preparat gustos și echilibrat ;-)


Ingrediente

3

Marinada:

Sos:

Orez:

Decor:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare30 min
Gătire15 min


Observații

Cum se păstrează puiul teriyaki?

Îl poți păstra într-un recipient ermetic până la 4 zile la frigider.

Pot congela puiul teriyaki?

Puteți congela puiul teriyaki fără griji!

Care este cea mai bună garnitură pentru puiul teriyaki?

Am făcut orez basmati, dar puteți face și orez japonez sau tăiței de orez pentru a vă însoți puiul teriyaki! Noi nu am asezonat orezul și vă recomandăm să gustați combinația orez + sos înainte de a condimenta!

Ce este mirinul?

Mirinul este un fel de sake foarte blând și dulce. Acest condiment este folosit în principal în bucătăria japoneză și coreeană.

La ce se folosește amidonul de porumb și cu ce ar trebui să îl înlocuim?

Făina de porumb (amidonul de porumb) va fi folosită pentru a îngroșa sosul; îl puteți înlocui cu făină.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+