Pui teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
Pui Teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
Pentru a face puiul și mai irezistibil la prânz, îmbracă-l cu sos teriyaki! Un amestec inteligent dulce-sarat care te face să guști și să tot guști. Iar pentru acompaniament, optează pur și simplu pentru orez și/sau o mână de legume sotate, pentru a-ți garanta un preparat gustos și echilibrat ;-)
folie alimentară + bol de salată (sau cutie ermetică)
tocător
cuțit
spatulă
cuptor
Preparare
Începeți prin a tăia puiul în bucăți. Curățați cățelul de usturoi și bucata de ghimbir.
Transferați bucățile de pui într-un castron de salată. Adăugați cățelul de usturoi zdrobit și ghimbirul.
Adăugați sosul de soia și amidonul de porumb și amestecați totul bine. Acoperiți bolul cu salată cu folie alimentară și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Între timp, pregătiți orezul și sosul. Orez: Gătiți orezul acoperit într-o cratiță la foc mediu timp de 10 minute.
Sosul: Amestecați sosul de soia și mirinul. Turnați totul într-o tigaie la foc mediu.
Când amestecul ajunge la fierbere, adăugați zahărul brun și așteptați să se dizolve, amestecând din când în când.
La final se adaugă amidonul de porumb pentru a îngroșa sosul. Se amestecă totul pentru a se încorpora bine și se dă deoparte.
Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie si se pune la foc mediu/mare. Se prăjesc bucățile de pui astfel încât să fie frumos rumenite, apoi se reduce focul și se continuă gătitul.
Când puiul este gătit, adăugați sosul teriyaki și amestecați totul.
Sosul se va reduce și va acoperi bine bucățile de pui. Luați de pe foc când sosul s-a îngroșat!
Serviți puiul teriyaki pe un pat de orez și stropiți cu cepșoară tocată și semințe de susan alb-negru.
Cum se păstrează puiul teriyaki? Îl poți păstra într-un recipient ermetic până la 4 zile la frigider.
Pot congela puiul teriyaki? Puteți congela puiul teriyaki fără griji!
Care este cea mai bună garnitură pentru puiul teriyaki? Am făcut orez basmati, dar puteți face și orez japonez sau tăiței de orez pentru a vă însoți puiul teriyaki! Noi nu am asezonat orezul și vă recomandăm să gustați combinația orez + sos înainte de a condimenta!
Ce este mirinul? Mirinul este un fel de sake foarte blând și dulce. Acest condiment este folosit în principal în bucătăria japoneză și coreeană.
La ce se folosește amidonul de porumb și cu ce ar trebui să îl înlocuim? Făina de porumb (amidonul de porumb) va fi folosită pentru a îngroșa sosul; îl puteți înlocui cu făină.