Se topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie mare si se prajesc stafidele si caisele 1-2 minute, la foc mediu. Se adauga zaharul, 1 lingura de apa si jumatate din scortisoara si chimion. Se amesteca, se gatesc 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc.
Se spala orezul in cateva ape si se lasa la inmuiat minim 30 de minute, in apa rece. Se scurge bine. Se pune intr-o oala, impreuna cu 2 cani apa, suc de lamaie si sare. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara la minim, se acopera si se fierbe orezul 12 minute, pana ce este fraged, iar tot lichidul a fost absorbit.
3 linguri de orez dintre cele puse deoparte se amesteca cu restul de scortisoara si chimion si se presara deasupra straturilor de orez si stafide. Se topeste restul de unt si se stropeste cu el compozitia. Se acopera tigaia cu un capac, cat mai ermetic si se pastreaza compozitia calda, eventual in cuptorul incalzit la temperatura minima.
Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie. Se sareaza carnea si se adauga in tigaie. Se prajeste la foc iute, amestecand frecvent. Cand se coloreaza uniform (se face alba), se adauga semintele de chimion si boiaua. Se amesteca si se continua pana ce carnea este facuta. Se scoate si se pastreaza la cald.
Se amesteca cele 3 linguri de orez ramase deoparte cu mixtura de sofran si apa. Cand se serveste orezul, se presara deasupra sa orezul colorat si aromat cu sofran.