Se incinge un wok si se adauga 2 linguri de ulei. Cand acesta este fierbinte, se adauga ceapa si se soteaza pana ce devine transparenta.
Se adauga orezul si se amesteca 2-3 minute, la foc iute, pana ce este bine acoperit cu ulei si usor translucid. Se adauga apa, lapte de cocos, sare, piper si frunze de pandanus. Se amesteca si se da lichidul in clocot. Se face focul foarte mic si se acopera wok-ul. Se fierbe orezul molcom timp de 10-15 minute, sau pana ce tot lichidul a fost absorbit. Se stinge flacara si se lasa orezul sa stea, acoperit, 10 minute, apoi se scot frunzele de pandanus , si se afaneaza cu o furculita.
Se gusta, se potriveste asezonarea cu sare si piper. Cat timp fierbe orezul, se incinge un wok, sau tigaie mare, si se adauga restul de ulei de arahide. Cand uleiul este incins se adauga pasta de curry si se amesteca rapid.
Dupa cateva secunde se adauga cubuletele de carne si se stir-fry 3 minute, sau pana ce sunt facute si rumenite dupa preferinta. Se servest alaturi de orez fiert, ornat cu frunze proaspete de coriandru.
Comentarii:
Da !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super faina reteta