Orezul se prepara in cel mai simplu mod: se pune orezul intr-o cratita impreuna cu apa, la o cana de orez eu pun 3 cani de apa, morcovul tocat marunt sau dat pe razatoare, ceapa maruntita si putin ulei. Cratita cu orez se pune la cuptor pentru 30 min si orezul e gata.
Acum ne ocupam de pui.Pulpele de pui dezosate se taie in fasii si se pun la prajit in putin ulei. Cand sunt putin rumenite se adauga ceapa tocata insa nu lasam ceapa sa se prajeasca in ulei ci doar calim putin.
Rosiile le curatam de coaja si pentru asta le punem pentru cateva minute in apa clocotita, apoi facem un sos la robotul de bucatarie amestecand bine rosiile cu ardeiul si cu morcovul. Sosul obtinut il punem in tigaie peste ceapa si bucatile de pui.
Lasam totul sa fiarna la foc mic pana ce sosul scade si apoi adaugam condimente picante cum ar fi chili, piper si putin sos picant de soia. Pentru savoare si gust punem la sfarsit si patrunjel proaspat. Absolut delicios.