Pieptul de pui se spala si sterge de apa cu un prosop de hartie. De data asta n-am mai taiat carnea in bucatele si am preferat sa le tai in fisii subtiri. A feliat puiul si l-a pus la marinat pentru 30 de minute, turmand peste el sos Teriyaki din cealalta sticluta.In timpul acesta, am spalat ciupercile, le-am scurs de apa si le-a taiat.
A incins intro tigaie untul si am pus ciupercile la prajit. Dupa ce acestea si-au lasat apa care s-a evaporat si au inceput sa se rumeneasca, am stropit ciupercile cu otetul de orez. Acesta le da un gust si o aroma placuta. In timp ce ciupercile se sotau, am incins un wok cu ulei de arahide si am pus la prajit pentru 30 de secunde, usturoiul. Punem la prajit si carnea de pui cu sos cu tot. Amestecam in permanenta pana se prajesc toate bucatelele de carne.
Intre timp, ciupercile s-au sotat si rumenit foarte bine, asa ca le-a pus deoparte sa se odihneasca, punand un capac de sticla peste tigaie.Orezul care il aveam deja facut de doua zile, l-a pus intrun bol si l-a incalzit la microune. Puteam sa-l incalzesc si in tigaie, prajindu-l, dar nu mai aveam timp! Voi faceti cum credeti de cuviinta. Eventual gatiti (fierbeti) orez proaspat.
Montam pe farfurie, carnea de pui prajita, orezul si ciupercile. A turnat sosul Teriyaki peste puiul prajit, un pic si peste orez. A fost un sos bun, pentru ca, puiul a fost un pic dulceag si aromat. Cu toate ca pe plicul de sos, se specifica ca este pentru 2 portii, eu l-am folosit pentru 3 si a fost suficient de aromat pentru portia de carne care a fost pusa in farfurie.Puteti sa aromatizati mai tare carnea folosind exact instructiunile de pe plic.
Comentarii:
Imi place, voi incerac si eu reteta, cat de curand.