Pentru ca am tot gatit vita aceea stir-fry, am zis sa fac o reteta din pui dar cu gust putin diferit, asa ca am cautat pe net o reteta dulce acrisoara. Am tot crezut ca exista o pasta chinezeasca care este dulce acrisoara, facuta din soia si inca un ingredient, dar nu exista! :) Am tot cautat prin magazine asa ceva, si tot ce am putut gasi a fost un borcan de sos gata facut. Reteta de jos este o replica a acelui sos! Eu cred ca a iesit mai bun decat ce era in borcan!
Taiati pieptul de pui sub forma de fasii, le puneti intr-un castron cu uleiul de susan si lingura de sos de soia, le amestecati bine si le lasati la macerat 10-15 minute.
Dupa macerare in acelasi castron puneti faina de porumb si amestecati bine pana toate fasiile sun foarte bine acoperite, separate si prafutie, sa nu se mai simta umed. Cred ca puteti sa le prajiti si fara faina de porumb daca nu gasiti asa ceva in market!
Le prajiti intr-o oala adanca cu mult ulei, cel putin 3 degete, la foc tare pentru maxim 3 minute. Le scoateti si drenati uleiul in excess.
Tocati legumele in bucatele mari si le lasati deoparte. Intr-un castrom puneti restul sosului de soia, zaharul, pasta de tomate, otetul de orez, zeama de la lamaie si apa si amestecati pana se topeste zaharul.
Incingeti 2 linguri de ulei intr-un wok sau tigaie mare, puneti ghimbirul si usturoiul rase si mestecati de 3-4 ori. Adaugati apoi legumele si sosul format mai sus, amestecati de 2-3 ori si lasati pe foc 1 minut.
Puneti si carnea de pui prajita, mai amestecati odata pana cand carnea este acoperita cu sosul din tigaie….si gata!