Se amesteca bine usturoiul ras si ghimbirul ras, impreuna cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.
Se incinge bine un wok, pana ce incepe sa fumege. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga bine. Cand uleiul incepe sa sfaraie, se adauga firisoarele de usturoi si de ghimbir si se prajesc 30 de secunde, pana ce se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se pun la scurs, pe prosoape de hartie. Se scurge uleiul din wok, cat sa ramana doar cam 1 lingura.
Se incinge din nou uleiul din wok si se adauga ardeii iuti si pasta de usturoi si ghimbir. Se amesteca, la foc iute, pana ce pasta incepe sa-si schimbe culoarea.
Se adauga fasiutele de carne si se amesteca bine; se gatesc 3-4 minute, pana ce culoarea lor se schimba si devin opace.
Se adauga zahar, vin, sos de peste si fond de pui. Se amesteca bine si se da in clocot. Se micsoreaza flacara cat sa se mentina un ritm de fierbere moderat, se acopera wok-ul si se fierb ingredientele circa 10 minute, pana ce carnea este frageda. Se amesteca ocazional, ca ingredientele sa nu se lipeasca de fundul wok-ului. Se verifica din cand in cand nivelul lichidului si se adauga fond, daca este nevoie. In final, trebuie sa ramana cam 200 ml de lichid.
Se adauga ardeii grasi si amidonul dizolvat in apa si se amesteca 2-3 minute, la foc mediu, pana ce lichidul incepe sa se ingroase.
Se adauga ceapa verde, se amesteca rapid, se acopera wok-ul si se gateste doar 30 de secunde. Se serveste mancarea imediat, alaturi de orez fiert, ornata cu firisoarele de usturoi si ghimbir prajite.