Spice Parisienne este un amestec de condimente creat pentru retelele frantuzesti. Se foloseste in preparate savuroase si luxuriante, dar si in retete dulci, de prajituri de casa.
Se regaseste adesea in retetele de pateuri, iar englezii il foloseasc in budinci si alte dulciuri.
Bucatarii francezi fac de obicei propriile amestecuri, care pot varia in functie de gustul fiecaruia. In general, Spice Parisienne include piper alb, ienibahar, nucsoara, cuisoare, scortisoara, frunze de dafin, salvie, maghiran si rozmarin.
Este un condiment potrivit pentru peste, fructe de mare si carne de pui, porc sau vita, oferind o savoare fina si sofisticata.
Puteti crea propriul mixt de condimente, in functie de preferinta, dar nu uitati ca orice condiment mixat isi pastreaza aroma cam 6 luni. Amestecul trebuie pastrat in recipiente inchise ermetic, stocate intr-un loc racoros, intunecat.
Comentarii:
Da cred ca era buna si o reteta
Cu siguranta ca inainte ca bucatarii francezi sa faca ,, Spice Parisienne ,, si alte natii au facut, doar ca nu stiau faptul ca ei inventasera cu mult inaintea francezilor renumita combinatie,, Spice Parisienne ,,,...ha,ha,ha,ha,ha,ha,...
Foarte. interesant.
INVATA LIMBA ROMANA!