Înlocuiește clasicul pesmet cu... alune măcinate! Oportunitatea de a oferi un plus de arome puiului tău copt. Se mănâncă cu degetele bineînțeles și însoțit cu un sos tip grătar; muștar sau ketchup pentru o degustare de plăcere 100% ;-) Da, aproape că am uitat să vă spunem: veți avea nevoie doar de 3 ingrediente pentru a face această rețetă!
Măcinați alunele într-un chopper pentru a le transforma în bucăți mici. Transferați totul pe o farfurie.
Bateți un ou într-un castron și tăiați cei doi piepți de pui în jumătate, pe lungime.
Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și preîncălziți cuptorul la 200°C.
Luați o jumătate de piept de pui, scufundați-l în oul bătut și apoi în alune și puneți-l pe tava de copt. Faceți același lucru cu celelalte 3 bucăți de pui.
Cu ce ar trebui să servesc puiul de arahide pane? Așezăm bucățile de pui pe o farfurie și servim cu legume și paste la tigaie: trio-ul perfect!
Cât timp se păstrează puiul pane cu alune? Puteți păstra această rețetă timp de 2 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Pot să congelez acest pui pane? Puteți congela această rețetă, verificând în același timp că pieptul de pui nu a fost deja congelat. Pentru decongelare, vă sfătuim să le puneți la cuptor, la 140°C timp de 5 - 10 minute în timp ce verificați gătirea.
Ce alune să folosiți pentru puiul de arahide pane? Aici am folosit alune prăjite, nesărate. Adăugarea de sare ar putea deranja echilibrul rețetei tale. Pe de altă parte, puteți înlocui alunele prăjite cu alune neprăjite (dar tot fără sare!).
Ce sos să servești cu acest pui pane? Ne place să pregătim aceasta rețetă însoțită de un sos de grătar. Nu ezita sa încerci un sos tartar făcut cu capere sau chiar un sos de miere/muștar. O mulțime de rețete de sos pot fi găsite pe site-ul nostru.