Spalam pieptul de pui in apa rece si il portionam in bucatele aproximativ egale de cubulete. Taiteii de orez se pun intrun bol peste care turnam apa fiarta si le lasam la inmuiat circa 20 de minute.
Combinam intr-un castron 1 lingurita sos de soia cu vinul de orez si cu ½ lingurita zahar. Adaugam carnea de pui si se lasa la marinat 30 de minute. Se incinge in wok uleiul de alune (sau de floarea soarelui) si se prajesc la foc iute, amestecand permanent ardeii iuti uscati, pana ce sunt crocanti si mirositori. Puteti sa-i scoateti din wok dupa ce s-au facut negrii la culoare. Si-au lasat deja aroma in uleiul incins. Se adauga in wokul bucatelele de carne (cu marinada cu tot) si se prajesc circa 2-3 minute, pana incep sa se se faca aurii. Adaugam usturoiul tocat, ghimbirul feliat si ceapa verde tacata in fasii. Se prajesc in stil stir-fry max 3-4 minute, pana ce carnea este facuta. Combinam ca sa formam un sos pentru carne, restul de sos de soia, otetul de orez, uleiul de susan si restul de zahar. Amestecam foarte bine pentru a face o emulsie cu care stropim carnea prajita.
Se adauga alunele peste amestecul din wok si se amesteca inca 30 de secunde.
Punem amestecul din wok in farfurii, turnam un pic din sosul pe care l-am facut anterior si ornam cu rondelele de ardei iute, ceapa verde si coaja de lamaie rasa si servim carnea alaturi de taitei fierti si scursi de apa, peste care putem sa presaram o parte din coaja de lamaie rasa.