Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui, amidon, jumatate din cantitatea de vin si 2 linguri de apa si turnam marinada peste carne.
Lasam la frigider cel putin jumatate de ora, dar se poate tine si 5 - 6 ore, carnea va fi cu atat mai buna cu cat sta mai mult.Incingem in wok 2 linguri de ulei, turnam carnea, impreuna cu marinada si prajim la foc mediu cateva minute, pana cand e aproape facuta carnea.
Fasiile fiind subtiri, se vor patrunde repede. Scoatem carnea pe o farfurie, pastrand lichidul in wok.La foc mare, punem in wok, pe langa sosul de la carne, 1 lingura ulei, 2 linguri sos de soia, sosul chilli, sosul de stridii, ghimbirul dat pe razatoarea mica, restul de vin si zaharul.
Cand tot amestecul incepe sa fiarba, adaugam carnea si lasam pe foc cateva minute, amestecand mereu, pana scade sosul. Dupa ce oprim focul, turnam uleiul de susan si amestecam bine.
Ceapa verde o taiem bucati de 1 - 2 cm si asezam o parte pe farfurie, punem carnea, iar deasupra presaram restul de ceapa. Porcul pregatit astfel mancare foarte satioasa si cu vreo 200 calorii la 100 de grame.
Comentarii:
Wow
Daca tot scriem in limba romana, wok ce mama naibi cauta acolo?
Super gustos si aratosComentariul tău:
Super
Super