Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru si le-am lasat intr-un vas in frigider aproximativ 30 de minute pentru a se patrunde cu aromele. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se scurge de ulei.
Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit impreuna cu ciupercile , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul (2-3 cani).
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!
Comentarii (38):
Este delicioasa
Bun. Merge cu mamaliguta :D
Nu i buna
Multumesc ptr.reteta.Eu nu am adugat 2 linguri de faina din motive personale...
Super buna
Delicios!!!
Buuuuun. am facut si eu azi
Este printre primele dăți când gătesc și a ieșit foarte bun! Mulțumesc pt rețetă!
Foarte buna,reteta....doar ca in loc de ceapa am folosit .usturoi..
Super bun