Prajim usor in ulei,usturoiul feliat si adaugam fasolea bine scursa de zeama si limpezita .Invartim scurt,cat sa se incalzeasca fasolea.
Stingem focul si adaugam condimentele, rosiile taiate si patrunjelul verde. Se putea ceva mai rapid.
Punem la fiert 1 litru de apa, intr-o cratita de un litru jumatate. Nu trebuie sa fie multa apa.Doar cat sa acopere ouale. Adaugam 2 linguri de otet.Otetul sustine, coagularea albusurilor. Lasam apa sa dea in clocot,apoi reducem focul.
Spargem ouale pe rand intr-o farfurie,sau bol mic si le dam drumul in apa fara frica. Miscarea trebuie sa fie ferma si continua,fara sa le aruncam,ci oarecum alunecat,de la suprafata apei. O miscare din incheietura mainii,ca la pian.
Dupa ce faceti mai multe exercitii si va iese,puteti incerca sa le spargeti direct in apa,fara ajutorul farfuriei. Nu faceti mai mult de 2 oua o data. Sa le puteti gestiona mai bine.
Se lasa la fiert 2 minute,pana cand albusul se incheaga si nu mai vedem galbenusul prin el. Scoatem ouale din apa cu o spumiera si le punem la scurs pe un servet curat.
Nu ramane decat sa le asezati pe patul de fasole,si sa trasati cateva dungi cu ulei de masline extravirgin si cu otet balsamic.Daca nu sunteti la regim,puneti si o mana buna de parmezan, cascaval,feta ,cas,sau alt branzet ce-l aveti la indemana.