Cum gătești un piept de rață în tigaie?

Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Felul principal
Foarte ușor
20 min
64 Kcal

De sărbători sau pentru o masă de duminică în familie, pieptul de rață este obligatoriu în bucătăria franțuzească! Astăzi vă prezentăm toate secretele gătitului nostru la tigaie pentru o carne roz, moale, cu o piele crocantă caramelizată.

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.3 (0.65€/porție)

Materiale

  • Tigaie antiaderentă
  • cuțit ascuțit

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min
  • Scoateți din frigider pieptul de rața cu 10 minute înainte de a îl găti.
  • Cu ajutorul unui cuțit, crestați grăsimea sub formă de grătar, fără a tăia în carne.
  • Puneți partea cu grăsime în jos, într-o tigaie și gătiți aproximativ zece minute la foc mediu (sau până când pielea este bine prăjită).
  • Întoarceți pieptul de rață și gătiți încă 3 minute.
  • Servește pieptul de rață încă fierbinte, cu un sos dacă vrei. Recomandăm dulceață de ardei. Gata!

Punctează această reţetă

Observații

- Ce sos să însoțească pieptul de rață?

Poți face absolut un sos de ardei, un sos cu trufe, un sos de miere și oțet balsamicsau chiar un sos de vin rosu și șalotă care se potrivește perfect cu pieptul de rață.

- Trebuie să pătrundem pielea pieptului de rață?

Acest pas este într-adevăr esențial deoarece va permite căldurii să pătrundă mai bine în carnea pieptului de rață pentru o găti perfect uniform.

- Ar trebui îndepărtată pielea de pe pieptul de rață?

Pielea va da gustul caracteristic pieptului de rață. Cu toate acestea, dacă este prea groasă, puteți elimina excesul cu un cuțit ascuțit. Lăsați puțină piele pentru a da aromă.

- Putem refolosi grăsimea din pieptul de rață?

Sigur! Poate fi folosită pentru a face Cartofi à la sarladaise, de exemplu, sau pentru a rumeni legumele.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 64Kcal
  • Carbo: 0.4g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 13.2g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 0.6g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 1
Informații nutriționale pentru 1 porție (52g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: