Cum gătești un piept de rață în tigaie?

De sărbători sau pentru o masă de duminică în familie, pieptul de rață este obligatoriu în bucătăria franțuzească! Astăzi vă prezentăm toate secretele gătitului nostru la tigaie pentru o carne roz, moale, cu o piele crocantă caramelizată.
Ingrediente
Materiale
- Tigaie antiaderentă
- cuțit ascuțit
Rețete inrudite
-
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
-
Piept de rata cu sos de trufe
-
Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic
-
Parmentier de canard
Preparare
- Scoateți din frigider pieptul de rața cu 10 minute înainte de a îl găti.
- Cu ajutorul unui cuțit, crestați grăsimea sub formă de grătar, fără a tăia în carne.
- Puneți partea cu grăsime în jos, într-o tigaie și gătiți aproximativ zece minute la foc mediu (sau până când pielea este bine prăjită).
- Întoarceți pieptul de rață și gătiți încă 3 minute.
- Servește pieptul de rață încă fierbinte, cu un sos dacă vrei. Recomandăm dulceață de ardei. Gata!
Observații
- Ce sos să însoțească pieptul de rață?
Poți face absolut un sos de ardei, un sos cu trufe, un sos de miere și oțet balsamicsau chiar un sos de vin rosu și șalotă care se potrivește perfect cu pieptul de rață.
- Trebuie să pătrundem pielea pieptului de rață?
Acest pas este într-adevăr esențial deoarece va permite căldurii să pătrundă mai bine în carnea pieptului de rață pentru o găti perfect uniform.
- Ar trebui îndepărtată pielea de pe pieptul de rață?
Pielea va da gustul caracteristic pieptului de rață. Cu toate acestea, dacă este prea groasă, puteți elimina excesul cu un cuțit ascuțit. Lăsați puțină piele pentru a da aromă.
- Putem refolosi grăsimea din pieptul de rață?
Sigur! Poate fi folosită pentru a face Cartofi à la sarladaise, de exemplu, sau pentru a rumeni legumele.
Nutriție
- Carbo: 0.4g
- Grăsimi: 0.9g
- Grăsimi sat.: 0.3g
- Proteine: 13.2g
- Fibre: 0.3g
- Zahăr: 0.6g
- ProPoints: 1
- SmartPoints: 1