De sărbători sau pentru o masă de duminică în familie, pieptul de rață este obligatoriu în bucătăria franțuzească! Astăzi vă prezentăm toate secretele gătitului nostru la tigaie pentru o carne roz, moale, cu o piele crocantă caramelizată.
- Ce sos să însoțească pieptul de rață? Poți face absolut un sos de ardei, un sos cu trufe, un sos de miere și oțet balsamicsau chiar un sos de vin rosu și șalotă care se potrivește perfect cu pieptul de rață.
- Trebuie să pătrundem pielea pieptului de rață? Acest pas este într-adevăr esențial deoarece va permite căldurii să pătrundă mai bine în carnea pieptului de rață pentru o găti perfect uniform.
- Ar trebui îndepărtată pielea de pe pieptul de rață? Pielea va da gustul caracteristic pieptului de rață. Cu toate acestea, dacă este prea groasă, puteți elimina excesul cu un cuțit ascuțit. Lăsați puțină piele pentru a da aromă.
- Putem refolosi grăsimea din pieptul de rață? Sigur! Poate fi folosită pentru a face Cartofi à la sarladaise, de exemplu, sau pentru a rumeni legumele.