Se curata pieptul de rata de eventualele resturi de pene, se spala bine sub jet de apa rece,apoi se sterge bine cu un servet de hîrtie.
Într-un vas putin mai marisor decît bucata de carne,se presara un strat generos de sare. Se aseaza pieptul cu partea cu carne în jos.La mine apare exact invers,dar l-am întors.Jur Se acopera carnea cu restul de sare.Este important sa fie complet acoperita. Se acopera vasul cu un servet de hîrtie,si se da în frigider pentru 24 ore.
A doua zi,dupa 23 de ore,30 si nu mai stiu exact cîte minute, pieptul îsi schimbase culoarea si textura.Era mai tare si a pierduse ceva din greutate. Nu l-a cîntarit,dar va rog observati ca era întors.
Se clateste pietul de sare sub un jet de apa rece, apoi se tamponeaza uscat cu un servet de hîrtie.
Piperul negru si roz se macina împreuna cu boiaua iute si cea dulce. Cu acest amestec se condimenteaza bucata de piept pe toate partile. Deasupra si dedesubt eu am pus citeva ace de rozmarin proaspat.
Se împacheteaza bucata de carne într-un servet de bumbac curat, si se da in nou la frigider pentru cel putin 2-3 zile scrie în reteta.
Dupa cele trei zile insa,am scos pieptul din servet si l-am lasat pe o farfurioara, tot în frigider la rece,pentru ca înca nu avea consistenta dorita.
Dupa 10-11 zile,era deja bun,aromat,dar înca nu avea textura care mi-o doream.
Aici la 11 zile: Dupa cele 11 zile l-am pus pe un gratarel si l-a lasat tot în frigider la rece. Astazi are 20 de zile,si în sfîrsit este asa cum îmi place mie. Are textura si aroma de sunca.
Comentarii:
Excelent !