Petitchef

Pastrama din piept de rata

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
30 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 2.9 (0.48€/porție)

Preparare

  • Se curata pieptul de rata de eventualele resturi de pene, se spala bine sub jet de apa rece,apoi se sterge bine cu un servet de hîrtie.
  • Într-un vas putin mai marisor decît bucata de carne,se presara un strat generos de sare.
    Se aseaza pieptul cu partea cu carne în jos.La mine apare exact invers,dar l-am întors.Jur Se acopera carnea cu restul de sare.Este important sa fie complet acoperita. Se acopera vasul cu un servet de hîrtie,si se da în frigider pentru 24 ore.
  • A doua zi,dupa 23 de ore,30 si nu mai stiu exact cîte minute, pieptul îsi schimbase culoarea si textura.Era mai tare si a pierduse ceva din greutate. Nu l-a cîntarit,dar va rog observati ca era întors.
  • Se clateste pietul de sare sub un jet de apa rece, apoi se tamponeaza uscat cu un servet de hîrtie.
  • Piperul negru si roz se macina împreuna cu boiaua iute si cea dulce. Cu acest amestec se condimenteaza bucata de piept pe toate partile. Deasupra si dedesubt eu am pus citeva ace de rozmarin proaspat.
  • Se împacheteaza bucata de carne într-un servet de bumbac curat, si se da in nou la frigider pentru cel putin 2-3 zile scrie în reteta.
  • Dupa cele trei zile insa,am scos pieptul din servet si l-am lasat pe o farfurioara,
    tot în frigider la rece,pentru ca înca nu avea consistenta dorita.
  • Dupa 10-11 zile,era deja bun,aromat,dar înca nu avea textura care mi-o doream.
  • Aici la 11 zile:
    Dupa cele 11 zile l-am pus pe un gratarel si l-a lasat tot în frigider la rece.
    Astazi are 20 de zile,si în sfîrsit este asa cum îmi place mie. Are textura si aroma de sunca.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 30Kcal
  • Carbo: 0.8g
  • Grăsimi: 0.6g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 4.8g
  • Fibre: 1.1g
  • Zahăr: 0.6g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 1
Informații nutriționale pentru 1 porție (103g)

Rețete inrudite

YouTube

Fondue de toamnă


Poze

Pastrama din piept de rata
Pastrama din piept de rata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

14/12/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează