Ciorba de potroace
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Mereu mi-e pofta de o ciorbica buna. Dar de care. A tot facut : ba de vita, ba de pasare, ba de porc. Noroc ca m-a impiedicat in congelator de o punga cu pipote si inimioare pe care o tot evitam si asa mi-a adus aminte de aceasta ciorba geniala.
- Maruntaiele se curata bine si se pun la fiert in circa 3 litri de apa. Se curata legumele si se toaca marunt, iar prazul se taie cubulete.
- Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga legumele sa se caleasca. Se adauga peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si se continua fierberea.
- Cand carnea este aproape fiarta se adauga orezul. In acelasi timp, separat, se pune la fier zeama de varza. Cand aceasta da in clocot, se adauga peste ciorbica.
- Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se adauga oul batut cu smantana si cu putina zeama din ciorba, apoi leusteanul tocat marunt. Se acopera oala si se stinge focul. Arenuntat la ou si smantana, nu ma prea omor dupa zdrentele de ou.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super de buna dupa un chef , eu am pus bors in loc de zeama de varza
am gătit această rețetă
anonymous
Superb
am gătit această rețetă
anonymous
Gustoasa!
am gătit această rețetă
Vera
Ceapa,unde este? si fara o rosie ,doua taiate bucati mai mari?
anonymous
EXCELENTĂ.ÎN LOC DE ZEAMĂ VARZĂ AM PUS BORŞ DE PUTINĂ.
anonymous
F.buna arata excelent
anonymous
Foarte buna dupa mahmureala
anonymous
De ce trebuie ca maruntaiele sa fie "ametecate"? Te-a impiedicat de o punga in congelator? Chiar te plimbai pe acolo? Si o evitai, sa nu te lovesti de ea?
anonymous
Am tinut sa citesc reteta pentru a "o inmagazina" in memoria mea pentru un proiect viitor in alta tara, tara care nu a auzit de VARZA MURATA, NICI DE SARMALE, NICI DE CIORBA DE POTROACE... Buna pentru mahmureala de dupa Revelion, pentru cine obisnuieste sa bea... O salvez la favorite
anonymous
Arata destul de bine
Punctează această reţetă