Marinatele iti dau frau liber imaginatiei. Important e sa aiba cele 3 elemente : sare, ceva acid(otet, lamaie) si alcool. lasat 3 ore aripioarele la marinat, la rece. Nu se lasa la marinat la temperatura camerei.
Dovlceceii spalat, le-am taiat capetele, si taiat cu razatoarea felii subtiri, pe lungime. sarat si lasat sa se odihneasca putin.
Incins gratarul, stropit cu putin ulei de masline si fript dovleceii 2 minute pe fiecare parte. scos intr-un vas si lasat sa se raceasca. facut un dressing din otet balsamic, zahar, sare, usturoi praf si putina apa, pe care turnat peste dovlecei, si lasat sa se combine aromele
Aripioarele pus intr-o tavita de aluminiu, de unica folosinta, cu tot cu marinata si bagat la cuptorul incins la maxim. Dupa 20 de min, aratau cam asa apoi redus focul la 22o, iar la final aratau asa servit cu garnitura de orez, si cu dovlecei marinati.
Arata apetisant si ma tenteaza foarte tare sa o gatesc. Oare alaturi de aripiare nu merge si un piept de pui feliat (e singura carne pe care o mananca feciorul meu)? Ce parere aveti?
Asa este, marinada nu e acelasi lucru cu marinata, dar nu pot corecta, nu am acces la retete pentru ca le-am sters din contul meu. Dar daca ati cauta pe net, ati vedea ca e extrem de des intalnita treaba asta. Nu cred ca ne blamam toti. NU este un lucru cu care ne facem de ras, sa fim seriosi. Si "aripioare marinate" este corect spus, la fel si "dovlecei marinati", doar nu o fi corect "aripioare marinade" si "dovlecei marinazi" ? :))))))))) Peace man, ia nu te mai lua de mizilicuri.
SIgur ca merge si cu piept de pui. :) Procedura, aceeasi, sau la gratar.