Ceapa tocata se caleste usor, se adauga carnea, apoi ciupercile, sarea, boiaua, piperul si apa. Se fierbe inabusit pana ce aripioarele sunt gata fierte, apoi se adauga faina amestecata cu smantana si putina apa rece, se mai da un clocot si este gata mancarea.
Se toaca ceapa marunt, se caleste intr-o lingura de ulei,se adauga aripioarele si se lasa la calit pana ce isi schimba culoarea, apoie se adauga ciupercile pleurotus, taiate felii.Dupa ce si ciupercile au lasat zeama, se adauga sarea,piperul,boiaua de ardei si o cana de apa, se acopera si se lasa pe foc pana ce aripioarele sunt fierte.
Dupa asta, a desfacut 1 lingura de faina intr-un pahar de apa rece, a adaugat smantina si apoi a trecut totul prin sita, ca sa nu fie cocoloase.
A pus amestecul peste mancare, a lasat sa dea un clocot bun si a dat jos de pe foc.
Langa, a facut o mamaliguta si a taiat o lebenita murata.
Imi cer scuze, multumesc pentru atentionare, am uitat ciupercile afara. Ele se pun peste aripioarele calite, se lasa putin , cat sa lase si ele apa si apoi se continua pregatirea.Nu am vrut sa dau o reteta incompleta, sa fost o eroare .
Comentarii:
CIUPERCILE LE-A MÂNCAT CU AMANTUL :) LA SOȚUL I-A DAT ARIPIOARELE :)
Imi cer scuze, multumesc pentru atentionare, am uitat ciupercile afara. Ele se pun peste aripioarele calite, se lasa putin , cat sa lase si ele apa si apoi se continua pregatirea.Nu am vrut sa dau o reteta incompleta, sa fost o eroare .
Si ciupercile ? Le-ai lasat ptr o alta reteta ... asa da , gospodina atenta cu banii familiei :))
A uitat sa scrie cind pune ciupercile
Cu ciupercile ce se intampla?
Reteta nu spune ce se face cu ciupercile pleorotus !!!!
Bravo
Cind pui ciupercile?
Hmm, iamy yam , sper ca va fi excelenta, sant la faza de fierbere.