Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute. Intre timp incepem prepararea primului strat de mousse de ciocolata .
Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce. In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi frisca batuta. Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.
Atasez imagini ca sa urmariti procesul indeaproape. Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam totul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si tortul in forma nefinisata arata astfel.
Il ornam cu o glazura de ciocolata. Inainte ca glazura sa se intareasca presaram ciocolata rasa neagra si alba, la fel ca in imagine, si asezam bomboane Toffifee pe margine. Rezultatul este urmatorul. Dam tortul la frigider pentru inca o ora si dupa racire il taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Comentarii:
Reteta de tort este usor de inteles pt un cunascotor dar lipsesc foarte multe detalii din explicatii
Foarte bun!!!