Tort iepuras

Desert
Ușor
1 h 25 m

Iata cum am transformat o negresa in iepuras pentru desert! ;-) Secretul consta in taietura. O idee simpla si originala pentru desert de ziua copilului sau chiar pentru Paste :-) Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestor doua prajituri, in asamblarea si decorarea lor. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti cu atentie pasii explicati in videoreteta !

Ingrediente

16

Negresele :

Decor :

Materiale

  • 2 tavi de copt cu 18 cm diamentru
  • posh

Preparare

Preparare45 min
Gătire40 min
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 1Ganache-ul de ciocolata :
    Incalzitii smantana. Intr-un castron puneți ciocolata alba in bucati. Turnati smantana fierbinte peste si amestecati pana cand compozitia devine omogena.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 2Luati 2 polonice din acest ganache si colorati-le de culoare in roz pal (veti desena urechile si nasul). Puneti ganache-ul roz in frigider timp de cel puțin 4 ore.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 3Pregatiti aluatul de negresa:
    Amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati faina.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 4Se topeste ciocolata cu unt si se adauga la amestecul anterior. Se amesteca bine.
    Se separa aluatul in 2.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 5Se toarna preparatele in doua forme de copt rotunde de aceeasi marime (sau se imparte in 2 si se pune intr-o forma, daca aveti una si coaceti pe rand).Coaceti timp de 20 de minute la 180° C. Lasati sa se raaceasca.
    Gatiti timp de 20 de minute la 180 ° C. Lăsați-vă bine.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 6Pe un platouAșezați totul pe placa de servire pentru a vă forma iepurele. asezati una dintre negrese. Pe cealalta o taiati asa cum se arata in video (sau in imaginea de mai jos), pentru a forma 2 urechi si o cravata.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 7Asezati totul pe un platou de servire pentru a forma iepurele.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 8Aplicati ganache de ciocolata alba peste negresa. Nu conteaza daca nu este perfect turnati, va fi mascat cu nuca de cocos.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 9Se presara nuca de cocos rasa pe capul si urechile iepurasului pentru a crea "blanita". Lipiti cocos si pe margini.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 10Folosind o punga de patiserie sau o seringa de patiserie, trasati cavitatea urechilor si a nasului, folosind ganache-ul colorat in roz.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 11Rupeti sticksurile cu ciocolata in 2 si plasati-le sub nas, pentru a crea mustatile. Puneti 2 smarties maro sus pentru a face ochii.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 12Apoi, incetul cu incetul, lipiti smarties, incercand sa respectati culorile curcubeului, formand cravata colorata.
  • Tort Iepuras - Preparare etapa 13Si...gata!

Punctează această reţetă

Observații

Tortul de baza: Puteti face orice blat va place;
Ganache-ul: il puteți face cu ciocolata neagra (prin punerea aceleiasi cantitati de smantana ca si ciocolata) pentru a avea un iepure maro. In acest caz, nu adăugati nuca de cocos rasa.
Decor: Alegi sa decorati cum vreti!
Pastrarea: Deoarece avem ganache pe acest tort, se recomanda pastrarea in frigider pentru maximum 4 zile. Pentru a-l servi, scoateti-l afara fin frigider cu 30 de minute inaintea servirii.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: