Iata cum am transformat o negresa in iepuras pentru desert! ;-) Secretul consta in taietura. O idee simpla si originala pentru desert de ziua copilului sau chiar pentru Paste :-)
Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestor doua prajituri, in asamblarea si decorarea lor. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti cu atentie pasii explicati in videoreteta !
Ganache-ul de ciocolata : Incalzitii smantana. Intr-un castron puneți ciocolata alba in bucati. Turnati smantana fierbinte peste si amestecati pana cand compozitia devine omogena.
Luati 2 polonice din acest ganache si colorati-le de culoare in roz pal (veti desena urechile si nasul). Puneti ganache-ul roz in frigider timp de cel puțin 4 ore.
Pregatiti aluatul de negresa: Amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati faina.
Se topeste ciocolata cu unt si se adauga la amestecul anterior. Se amesteca bine. Se separa aluatul in 2.
Se toarna preparatele in doua forme de copt rotunde de aceeasi marime (sau se imparte in 2 si se pune intr-o forma, daca aveti una si coaceti pe rand).Coaceti timp de 20 de minute la 180° C. Lasati sa se raaceasca. Gatiti timp de 20 de minute la 180 ° C. Lăsați-vă bine.
Pe un platouAșezați totul pe placa de servire pentru a vă forma iepurele. asezati una dintre negrese. Pe cealalta o taiati asa cum se arata in video (sau in imaginea de mai jos), pentru a forma 2 urechi si o cravata.
Asezati totul pe un platou de servire pentru a forma iepurele.
Aplicati ganache de ciocolata alba peste negresa. Nu conteaza daca nu este perfect turnati, va fi mascat cu nuca de cocos.
Se presara nuca de cocos rasa pe capul si urechile iepurasului pentru a crea "blanita". Lipiti cocos si pe margini.
Folosind o punga de patiserie sau o seringa de patiserie, trasati cavitatea urechilor si a nasului, folosind ganache-ul colorat in roz.
Rupeti sticksurile cu ciocolata in 2 si plasati-le sub nas, pentru a crea mustatile. Puneti 2 smarties maro sus pentru a face ochii.
Apoi, incetul cu incetul, lipiti smarties, incercand sa respectati culorile curcubeului, formand cravata colorata.
Tortul de baza: Puteti face orice blat va place; Ganache-ul: il puteți face cu ciocolata neagra (prin punerea aceleiasi cantitati de smantana ca si ciocolata) pentru a avea un iepure maro. In acest caz, nu adăugati nuca de cocos rasa. Decor: Alegi sa decorati cum vreti! Pastrarea: Deoarece avem ganache pe acest tort, se recomanda pastrarea in frigider pentru maximum 4 zile. Pentru a-l servi, scoateti-l afara fin frigider cu 30 de minute inaintea servirii.