Tort crocant cu crema de vanilie si visine
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 oră
- Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.
Se incalzeste cuptorul la 130⁰C.Pentru blaturi, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul pudra treptat, batandu-le bine pana cand zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut o bezea lucioasa.Se adauga semintele de vanilie si se amesteca bine.
Se tapeteaza tavile cu foi de copt.Se imparte bezeaua in 4 parti.Din fiecare parte se face un cerc de aprox. 20-25 cm diametru, intinzand bezeaua cu o lingura.Se reduce temperatura cuptorului la 120 ⁰C si se dau blaturile la copt 1 ora, apoi se inchide cuptorul si se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pentru asamblarea tortului, se aseaza cate un blat de bezea, un strat de crema de vanilie si se presara cateva visine.Tortul se va termina cu un blat de bezea apoi se presara cu cateva visine si alune tocate.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
31/01/2014
Puturoase ... 4 plic budinca ... e asa greu sa pui mana pe un plic de amidon si cu arome sa faci o crema?
30/07/2012
Cred ca este f gustos dar seamana cu turnul din pissa sau cu blocul din galati care a luato la vale
10/07/2012
BAZEAUA SE TINE MULT LA CUPTOR LA FAC MIC SA NU SE ARADA, SI DA SE TINE O OARA
23/12/2011
CHIAR ESTI LA-LA-LA !! CUM DOAMNE SA COCI NISTE BEZEA TIMP DE O ORA ??!!!??!!!!
11/12/2011
Nu stiu cat e de gustos dar arata jalnic si am o intrebare cum se poate taia asa ceva ???????????
Cum vor arata feliile de "tort" HAI SA FIM SERIOSI.