Petitchef

TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE

Desert
6 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Ingrediente pentru crema:

Mai aveti nevoie de:

Preparare

  • Pentru blat topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp bateti o spuma din oua si zahar. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si le cerneti apoi deasupra spumei de oua, amestecati usor, si la final adaugati si untul.
  • Se tapeteaza forma de tort cu hartie cerata, turnati compozitia de blat in ea, neteziti uniform. Se da la copt pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se desprinde hartia cerata si se lasa blatul la racit. Dupa racire se taie in doua.
  • Pentru umplutura se pun visinele impreuna cu 150 g zahar intr-o oala mica pe foc. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
  • Amestecati amidonul cu 3 linguri de apa, adaugati-l in oala si lasati sa dea un clocot. Luati oala de pe foc, lasati sa se raceasca. Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar; se dauaga budinca si se fierbe amestecand continuu. Se lasa la racit. Untul se taie cubulete, se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga budinca rece de vanilie .
  • Atentie! Se mixeaza la viteza maxima si se adauga budinca cate putin, altfel riscati sa se taie crema! Finisare: Puneti primul blat pe un platou, fixati in jurul lui forma in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, turnati usor visinele, apoi crema de unt cu vanilie si dati la frigider pentru cca 60 minute. Se scoate, se pune blatul doi deasupra si se unge cu frisca batuta bine. Deasupra se pune ciocolata rasa.


A adi`s blog

Poze

TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE
TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE - poza 2
TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE - poza 3
TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE - poza 4
TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE - poza 5
TORT CU VISINE SI CREMA FINA DE UNT CU VANILIE - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

14/11/2013

Foartee cool si fff bun

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Superrrr

(0) (0) Abuz
25/06/2011

Sooperr!!:*

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează