Petitchef

TARTA DE GUTUI

Desert
6 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Pentru topping:

Preparare

  • Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.
  • Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul; cand zaharul s-a topit si lichidul a dat in fiert se pun gutuile unde se lasa pana se inmoaie putin . Se scot gutuile din zeama si se pun la racit.
  • Intre timp preparam aluatul, amestecand faina cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa, sarea si apa.
    Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen.
    Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicandu-l si pe margini.Tava se da la frigider .
  • Cand fructele si zeama s-au racit se scoate tava din frigider si se repartizeaza gutuile pe toata suprafata acesteia.
  • Ouale se bat bine cu smantana, se adauga zeama si se desarta peste gutuile din tava. Se da tava la cuptorul incins si se coace aproximativ 30 - 40 minute la foc mic.
    Depinde de cuptorul fiecareia, important este ca amestecul sa se inchege bine.
  • Mierea se amesteca cu scortisoara si cu o pensula se unge tarta. Se mai lasa in cuptorul stins 10 minute.


A adi`s blog

Poze

TARTA DE GUTUI
TARTA DE GUTUI - poza 2
TARTA DE GUTUI - poza 3
TARTA DE GUTUI - poza 4
TARTA DE GUTUI - poza 5
TARTA DE GUTUI - poza 6
TARTA DE GUTUI - poza 7
TARTA DE GUTUI - poza 8
TARTA DE GUTUI - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

19/10/2015

Am s-o încerc și eu. Bună idee! Mie îmi place la nebunie mâncarea de gutui!

(0) (0) Abuz
19/10/2015

F.BUNĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Cateva cuvinte despre gutui Cateva cuvinte despre gutui Retete cu... gutui Retete cu... gutui Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează