Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.
Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se pun intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul; cand zaharul s-a topit si lichidul a dat in fiert se pun gutuile unde se lasa pana se inmoaie putin . Se scot gutuile din zeama si se pun la racit.
Intre timp preparam aluatul, amestecand faina cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa, sarea si apa. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicandu-l si pe margini.Tava se da la frigider .
Cand fructele si zeama s-au racit se scoate tava din frigider si se repartizeaza gutuile pe toata suprafata acesteia.
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga zeama si se desarta peste gutuile din tava. Se da tava la cuptorul incins si se coace aproximativ 30 - 40 minute la foc mic. Depinde de cuptorul fiecareia, important este ca amestecul sa se inchege bine.
Mierea se amesteca cu scortisoara si cu o pensula se unge tarta. Se mai lasa in cuptorul stins 10 minute.
Comentarii:
Am s-o încerc și eu. Bună idee! Mie îmi place la nebunie mâncarea de gutui!
F.BUNĂ.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.