Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna printr-o sita in castron. Untul moale (tinut cateva ore la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilinat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece.
Se adauga nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul 2 minute la viteza maxima.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de cca. 25 minute.
Dupa cum vedeti, folosit tava mea dreptunghiulara care s-a dovedit a fi un pic prea mica pentru rezultatul final al prajiturii pe care o doream mai ingusta.
Asadar, va propun sa folositi tava mare de aragaz asta daca nu va deranjeaza lucrurile astea marunte care ma macina pe mine .
Blatul se lasa la racit:Arata fain si asa pana la urma adica acum cand ma uit la el nu mai imi pare atat de inalt niste pitici pe creier cam zbuciumati, Prajitura se taie in forma de romburi:Se topeste ciocolata alba, se toarna intr-o punga si se taie un colt. Se orneaza romburile cu dungi subtiri de ciocolata.
Comentarii (12):
Excelenta!!!
O voi incerca. Pare foarte buna la lectura.
Imi plac prajiturile cu nuci ,dar ar fi trebuit sa ne dati si niste dimensiuni ale tavii
... supeeer, arata ff bn, cred ca este si ff buna!!!
Arata foarte bine si cred ca este si gustoasa.
Ymmy
(E greu cu limba romana,) dar prajitura pare gustoasa, am sa incerc si eu sa o fac.
Un desert minunt, practic si sanatos.
Buna idee!!!!!
Kakamaka
Tot ce realizezi tu , e minunat ...