Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea
Desert
Ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.


    Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.

Punctează această reţetă

AAndreea Chinesefood

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 6

gabriel

Este foarte bună

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

SUPER DELICIOASA

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Minunata !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna!!!!!tufesti br

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Comentariul tău:Este delicioasa.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bun bun :)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Merita totul

abuz

anonymous

Pare delicioasa

abuz
  • pagina 1 / 6