Prajitura bulgari de zapada - ho labda

Desert
6 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

pentru blat :

crema :

Alte ingrediente :

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Blat:
    Cele 8 galbenusuri impreuna cu 10 linguri de zahar si 8 linguri de apa fierbinte le mixam pana devine spuma. Separat batem albusurile de la cele 8 oua ,spuma cu un praf de sare .Amestecam cu grija albusul batut cu galbenusurile spumate.
  • In cele 12 linguri de faina adaugam si 1/2 de plic praf de copt apoi treptat o cernem peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza faina .
  • Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul deja preincalzit pana aceasta este coapta . Dupa ce blatul de piscot e copt il scoatem si il rasturnam pe un prosop curat unde il vom lasa sa raceasca complet , dupa care il vom taia in doua.
  • Atat din partea de sus cat si din partea de jos al piscotului vom decupa cu un paharel cerculete ,in asa fel incat sa fie egale la numar.
  • Crema:
    Intr-o cratita punem 6 linguri faina,200 g zahar si treptat adaugam si cei 500 ml lapte rece. Amestecam sa nu faca gogoloase si apoi punem compozitia la fiert pana aceasta se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se lasa la racit apoi adaugam la ea cei 250 gr unt ,3 plicuri zahar vanilat si spumam compozitia pana devine omogena.
  • Asamblare :
    De acum avem cerculetele decupate si crema e gata pregatita. Luam cate 2 cerculete si o parte o ungem cu crema .Cealalta parte o punem peste partea unsa si le lipim .Pe exterior o ungem din nou cu crema avand grija ca capetele sa nu le manjim si o tavalim prin cocos razuit.
LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
20/12/2013

Foarte frumoase si pe-atat de delicioasa!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
30/09/2015

Foarte, foarte bună!
Eu o știu de vreo 5 ani, doar ca eu adaug esență de migdale la cremă.
Am făcut crema și cu esență de rom, am vrut să văd cum e, E MINUNATĂ și așa! .

(0) (0) abuz
30/09/2015

Mult de munca ,dar meri ta ,e foarte buna si aspectuoasa.Nicol din Gera Germania.

(0) (0) abuz
atena_p2014
atena_p2014, 29/09/2015

E mai mult aluat!

(0) (1) abuz
cris_nedelcovici, 29/09/2015

Nu am inteles mare lucru...dar sigur lui lory ii plac cuvintele spumare.spumate si gogoloase !!!

(0) (0) abuz
covase_a2014
covase_a2014, 29/09/2015

Pare buna!

(0) (0) abuz
edithke, 29/09/2015

Excelent

(0) (0) abuz
29/09/2015

USOR DE FACUT SI BUNA.

(0) (0) abuz
23/12/2013

Super

(0) (0) abuz
23/12/2013

Good

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2