Cum am procedat: Am amestecat cacaua cu zaharul si laptele si am fiert la bain-marie, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc craticioara si am pus-o intr-un vas cu cuburi de gheata pentru a grabi racirea, amestecand continuu. Am adaugat apoi galbenusurile si un ou intreg, incorporandu-le pe rand, apoi margarina si apoi smantana. La urma am adaugat si aromele (rom/coniac, coaja rasa de la o lamaie, vanilie). Am tapetat o tava rotunda cu hartie de copt, am asezat aluatul de cozonac si l-am intepat cu furculita din loc in loc, am presarat pesmetul si am adaugat apoi compozitia de ciocolata. Am introdus tava in cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca cca 45 de minute. Se face, eventual, proba cu paiul. Se scoate pasca din forma dupa ce s-a racit. Pentru ornat, am folosit ciocolata alba rasa pe care am asezat-o in centru sub forma de cuib cu 4 ousoare de ciocolata, asa cum se vede in imagini.
Pasca= Cozonac tradițional făcut din aluat dospit umplut cu brânză de vaci, stafide, smântână etc. care se mănâncă de obicei la Paști de către creștinii ortodocși (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998). In rest o prajitura cu prea multe oua, margarina? smantana, o adunare generala. Poate fi buna pentru unii, nu pentru mine.
Comentarii:
Pasca= Cozonac tradițional făcut din aluat dospit umplut cu brânză de vaci, stafide, smântână etc. care se mănâncă de obicei la Paști de către creștinii ortodocși (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998).
In rest o prajitura cu prea multe oua, margarina? smantana, o adunare generala. Poate fi buna pentru unii, nu pentru mine.
F buna
Pare apetisanta,pasca fara branza?!!
Eu, cred ca ,prea multe oua , smintina si margarina
Mai vedem....niaaaaaaaaaaaaaa